Αναστασιάδης: Η ένταξη στην ΕΕ είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Κύπρου

Αναστασιάδης: Η ένταξη στην ΕΕ είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Κύπρου

Τονίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που προσφέρει η ΕΕ, για να διεκδικήσει μια λύση στο Κυπριακό

Αναστασιάδης: Η ένταξη στην ΕΕ είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Κύπρου
Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας to 1960, δηλώνει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ο Ν. Αναστασιάδης τονίζει ότι η Κύπρος μπορεί σήμερα να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που προσφέρει η ΕΕ για να διεκδικήσει μια λύση στο Κυπριακό όσο γίνεται πιο δίκαιη, ενώ πριν την ένταξη δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η πλήρης συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ παρέχει την πολυτιμότερη βοήθεια για να μπορέσει το κράτος να αντεπεξέλθει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα του Eurogroup, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισημαίνει  ότι η Κύπρος αντιμετωπίστηκε, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, ως μικρό και ευάλωτο κράτος και ενδεχόμενα να χρησιμοποιήθηκε και ως πείραμα για τη νέα πολιτική για τη διάσωση τραπεζών με ίδια μέσα, όπως αυτή φαίνεται πλέον να διαμορφώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ωστόσο, σημειώνει ότι έστω και με το δύσκολο τρόπο, η Κύπρος βρήκε την οικονομική λύση εντός της ΕΕ, αφού δεν υπήρχε καμία άλλη επιλογή και προσθέτει ότι είναι από την Ε.Ε που προέρχεται το μεγαλύτερο ποσό από τα 10 δισ. ευρώ που χρειάζονταν για να αποφύγει η Κύπρος την ολική κατάρρευση της οικονομίας της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης