Καρχιμάκης κατά Σαμαρά για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

Καρχιμάκης κατά Σαμαρά για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

Το χαρακτηρίζει «επικοινωνιακή φωτοβολίδα»

Καρχιμάκης κατά Σαμαρά για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης
Σκληρή κριτική στην πρόθεση του πρωθυπουργού να καταθέσει εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, χωρίς συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ και κοινωνικούς φορείς, ασκεί ο πρώην γραμματέας του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές ότι η Χαριλάου Τρικουπη παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις.

Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει σε δήλωσή του τα εξής:

"Επειδή πληροφορούμαι οτι η κυβερνηση του κ. Σαμαρά, σκέφτεται να καταθέσει μονομερώς κάποιο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, που επιμελήθηκαν ΚΕΠΕ, ΙΟΒΕ κλπ, ανακύπτουν σημαντικά πολιτικά ερωτήματα.

Κλείσιμο
Υπάρχει πολιτικό πλαίσιο διαλόγου με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους, έτσι ώστε ο καθένας από τη δική του οπτική να καταθέσει τη δική του δημιουργική συμβολή, για την παραπέρα προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για τη χώρα;

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αναγνωρίζει μόνο στον εαυτό της την πολιτική αυθεντία, το πολιτικό αλάθητο και την πιστή υπηρέτησή της σε τεχνοκρατικές αντιλήψεις μόνο, χωρίς πολιτικό πλαίσιο αναφοράς και περιφρόνηση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων;

Η δημοκρατία, αγαπητοί κύριοι της δεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, και πολύ περισσότερο σε περιόδους κρίσης, απαιτεί ευρύ πολιτικό και κοινωνικο διάλογο και όποιος αντέξει.

Η κοινωνία δεν μπορεί να μεταρυθμιστεί από ένα πολιτικό σύστημα που της κραδαίνει το δάχτυλο.
Αλλιώς, το οποίο  εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς πολιτικό πλαίσιο και διάλογο θα τείνει να υπακούει μονο στις επικοινωνιακές ανάγκες του κ. Σαμαρά εν όψει εκλογών.

Μια φωτοβολίδα που θα σβήσει χωρίς αποτέλεσμα και ένα ΠΑΣΟΚ να παρακολουθεί αμήχανο".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης