Βεντέτα ΣΥΡΙΖΑ-Πάγκαλου και με αφορμή τις... μπαλωθιές στην Κρήτη

Βεντέτα ΣΥΡΙΖΑ-Πάγκαλου και με αφορμή τις... μπαλωθιές στην Κρήτη

Το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον κ. Πάγκαλο, για τα όσα είπε ο τελευταίος περί... ανακατάληψης της Κρήτης και... αφοπλισμού των Κρητικών

Βεντέτα ΣΥΡΙΖΑ-Πάγκαλου και με αφορμή τις... μπαλωθιές στην Κρήτη
Τελειωμό δεν έχει το σκληρό μπρα ντε φερ ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος εκστασιάζεται να κριτικάρει με το γνωστό ύφος του, οτιδήποτε σχετίζεται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τις τελευταίες ημέρες η κόντρα πήρε εκρηκτικές διαστάσεις, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με την ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, που κόπηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και την ευθεία κατηγορία που εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός προς την Κουμουνδούρου ότι υπακούει στις απαιτήσεις του τουρκικού προξενείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης απαντήσει με σκληρό ύφος, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων την παράδοση Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές και την εμπλοκή του κ. Πάγκαλου τότε.
Το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον κ. Πάγκαλο, για τα όσα είπε ο τελευταίος περί... ανακατάληψης της Κρήτης και... αφοπλισμού των Κρητικών, με αφορμή τις μπαλωθιές το Πάσχα, μια εκ των οποίων κόστισε τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο στο Ρέθυμνο. Μιλώντας στην Ιεράπετρα ο κ. Τσίπρας τόνισε:
Κλείσιμο

«Ξέρετε γιατί σας κήρυξαν ξαφνικά εκείνοι που "μαζί τα έφαγαν" τον πόλεμο από το ραδιόφωνο του Οργανισμού Λαμπράκη; Δεν είναι η μπαλωθιά που σκότωσε ένα συνάνθρωπο μας, που τους ενοχλεί. Δεν τους συγκίνησε η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής που δείχνει ότι η κατοχή, η χρήση και η κατάχρηση των όπλων φέρνει θάνατο», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Αν ήταν αυτό θα είχαν λάβει μέτρα τόσα χρόνια που κυβέρνησαν τη χώρα. Είναι η "μπαλωθιά" που δίνει ο κρητικός λαός στους φθαρμένους πολιτικούς, στα φθαρμένα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ, στη φθαρμένη πολιτική του κυρίου Σαμαρά, με τον οποίο έχουν συμμαχήσει οι κάθε λογής Πάγκαλοι».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «αυτή η "μπαλωθιά" τους καίει και τους πονάει», επειδή, όπως είπε «είχαν καλομάθει χρόνια τώρα, θα θεωρούν τη δημοκρατική Κρήτη φέουδό τους. Και δεν εννοούν να καταλάβουν πως ο κρητικός λαός τόλμησε να σηκώσει κεφάλι. Κι αφού δεν εννοούν να σας καταλάβουν, φτάνουν στην πολιτική σχιζοφρένεια να θέλουν να σας ανακαταλάβουν. Αλλά δε θα τους περάσει».

Πάγκαλος: Με συκοφαντούν

Νωρίτερα την Τετάρτη ο κ. Πάγκαλος εξεμάνη με τα όσα του καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Οτσαλάν, με αφορμή τη δήλωσή του για την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Μιλώντας στο Βήμα FM ο πρώην υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Διαβάζω σήμερα στα ΝΕΑ μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι «παρακολουθήσαμε μια καθόλου τυχαία συνάντηση, τον άνθρωπο που παρέδωσε τον Οτζαλάν στη ΜΙΤ και τους νοσταλγούς της χούντας να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ». Θα ήθελα να παρακαλέσω αυτούς που την έγραψαν αυτή την ανακοίνωση, εάν έχουν στοιχειώδες φιλότιμο, να πουν ότι την έγραψαν αυτή την ανακοίνωση. Διότι δεν μπορώ να κάνω αγωγή στον ΣΥΡΙΖΑ… Ούτε θα πάρω τον Σκουρλέτη τηλέφωνο, αλλά καλώ τον Σκουρλέτη, τον Τσίπρα – πώς τον λένε – ή όποιον άλλον από την ομάδα αυτή να βάλει το όνομά του κάτω από αυτήν την ανακοίνωση και να πει ότι την προσυπογράφει, διότι η Βουλή με Εξεταστική Επιτροπή που συνέστησε ομοφώνως με απάλλαξε από πολιτική ή όποια άλλη ευθύνη για την υπόθεση Οτζαλάν. Μετείχαν δε και οι βουλευτές του Συνασπισμού, μερικοί εκ των οποίων είναι σήμερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η απόφαση ήταν ομόφωνη, δεν με απάλλαξε η κυβερνητική πλειοψηφία. Ευθύνες μπορεί να είχα για άλλους λόγους, αλλά η ανακοίνωση λέει ότι παρέδωσα τον Οτζαλάν στην ΜΙΤ και αυτό δημιουργεί μια μη τυχαία συνάντηση με τους νεοναζί νοσταλγούς της χούντας. Λέει, δηλαδή, ότι αυτή είναι η παρέα μου. Ας βάλουν το ονοματάκι τους και η Δικαιοσύνη θα τα βρει! Την υπογράφει το Γραφείο Τύπου λοιπόν; Ε, θα γνωριστούμε καλύτερα με τον Σκουρλέτη, διότι κάπου πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία που με βρίζουν συνεχώς και με συκοφαντούν. Δεν με ενδιαφέρει αυτό, αλλά με ενδιαφέρει ότι το κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως αρέσκονται να ονομάζουν αυτοί τον εαυτό τους. Ας πουν στη Δικαιοσύνη την άποψή τους ως αξιωματική αντιπολίτευση και θα αποδεχθεί αν έχουν δίκιο σ’ αυτό που ισχυρίζονται, ότι δηλαδή παρέδωσα τον Οτζαλάν στη ΜΙΤ και ότι κάνω παρέα με τους νεοναζί νοσταλγούς της χούντας…».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης