Σαμαράς για το πλεόνασμα: Απομακρυνόμαστε σιγά-σιγά από την κρίση

Σαμαράς για το πλεόνασμα: Απομακρυνόμαστε σιγά-σιγά από την κρίση

«Θεμελιώνουμε το μέλλον της νέας Ελλάδας» σχολίασε ο πρωθυπουργός, αναφορικά με τις ανακοινώσεις της Eurostat - «Σφίγγα» ο Στουρνάρας για την ελάφρυνση του χρέους: Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι πηγαίνουμε πολύ καλά

Σαμαράς για το πλεόνασμα: Απομακρυνόμαστε σιγά-σιγά από την κρίση
Σε δήλωση ενδεικτική της ικανοποίησης που επικρατεί στους κυβερνητικούς κόλπους για την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την κοινοτική Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) προχώρησε ο πρωθυπουργός.

«Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η ελληνική οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων» σχολίασε συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς.

«Απομακρυνόμαστε σιγά σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της νέας Ελλάδας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σχολίασε: «Μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια, η Ελλάδα στάθηκε όρθια, στα πόδια της, και ατενίζουμε το μέλλον πια, με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία».

«Όλα τα άλλα, όπως ξέρετε, είναι κανονισμένα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει» απάντησε, ερωτηθείς αν ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Αυτό έχει σημασία» συμπλήρωσε σχετικά.

Σε άλλη ερώτηση για το ποια θα είναι η ελληνική πρόταση, απάντησε: «Θα δούμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης