ΣΥΡΙΖΑ: Και το Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνει ντιμπέιτ, αλλά Γιούνκερ και Σουλτς δεν έχουν απαντήσει...

ΣΥΡΙΖΑ: Και το Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνει ντιμπέιτ, αλλά Γιούνκερ και Σουλτς δεν έχουν απαντήσει...

Γιατί οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν «σνόμπαραν» τον πρύτανη Πελεγρίνη - Ρελάνς από την αξιωματική αντιπολίτευση για την απουσία Τσίπρα από το ντιμπέιτ που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ

ΣΥΡΙΖΑ: Και το Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνει ντιμπέιτ, αλλά Γιούνκερ και Σουλτς δεν έχουν απαντήσει...
Στην «αντεπίθεση» περνά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις επικρίσεις που δέχεται για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, δεν θα λάβει μέρος στο πανευρωπαϊκό ντιμπέιτ που διοργανώνεται, για πρώτη φορά, στις 28 Απριλίου, από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, το συγκεκριμένο αίτημα για συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές και με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε από καιρό προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις για εκείνες τις μέρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος υποψήφιος που κάνει πραγματική καμπάνια (και όχι καμπάνια μόνο μέσα σε studio) σε όλη την Ευρώπη και προσθέτει ότι, υπό το πρίσμα αυτό, είναι λογικό η διαθεσιμότητά του να μην είναι απεριόριστη και ο σχεδιασμός της να μην μπορεί να αλλάζει εύκολα.

Κλείσιμο
Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει τη δυνατότητα σίγουρα να «τηλεμαχήσει» με τους υπόλοιπους υποψηφίους στο επίσημο, κεντρικό ντιμπέιτ, που διοργανώνεται από την EBU στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 15 Μαΐου.

Επίσης, η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι, όσοι ενδιαφέρονται μόνο για τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα στο συγκεκριμένο ντιμπέιτ (δηλ. της 28ης Απριλίου), «ξεχνούν» πως εκκρεμεί ακόμη απάντηση από την πλευρά των κ.κ Σουλτς και Γιούνκερ για συμμετοχή σε αντίστοιχο ντιμπέιτ, που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών με πρωτοβουλία του πρύτανη Θεοδοση Πελεγρίνη.

Ελπίζουμε, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ,«να τους πιέσουν εκείνοι που τους στηρίζουν στην Ελλάδα, ώστε να αποδεχθούν την πρόσκληση να έρθουν στη χώρα, που αποτελεί τα τελευταία χρόνια επίκεντρο της πιο βάρβαρης πολιτικής λιτότητας».

Και προσθέτει: «Είμαστε σίγουροι ότι από αυτήν τη συνάντηση, αλλά και από τις επόμενες, θα προκύψει ένας πολύ ζωντανός και γόνιμος προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης. Κυρίως, δε, οι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ποια είναι η άποψη των υποψηφίων προέδρων για την Κομισιόν για το μνημόνιο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και τις συνέπειές του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης