ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατά Σαμπιχά: Συνεργάζεται με το δίκτυο 21, τον Εμφιετζόγλου και τον πρόξενο των ΗΠΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατά Σαμπιχά: Συνεργάζεται με το δίκτυο 21, τον Εμφιετζόγλου και τον πρόξενο των ΗΠΑ

Με ευθεία προσωπική επίθεση επιχειρεί η τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει στο γιατί - ουσιαστικά - απαίτησε την αποπομπή της ρομά Μουσουλμάνας από το ευρωψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατά Σαμπιχά: Συνεργάζεται με το δίκτυο 21, τον Εμφιετζόγλου και τον πρόξενο των ΗΠΑ
Δριμεία προσωπική επίθεση στην αποπεμφθείσα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλεϊμάν Σαμπιχά, εξαπολύει η τοπική οργάνωση Ξάνθης μετά τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η ΤΟ Ξάνθης κάνει λόγο για υποψηφιότητα που «δεν ήταν τόσο αθώα» και υποστηρίζει ότι ο ρόλος της ρομά Μουσουλμάνας είναι «γνωστός, όλα αυτά τα χρόνια (συνεργασία με τον μεγαλοεργολάβο Εμφιετζόγλου και Δίκτυο 21, μαύρες χρηματοδοτήσεις του ΥΠ.ΕΞ, “πολιτικό σουλάτσο” σε ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ, ΠΑΣΟΚ, επαφές με Αμερικάνο πρόξενο, “διαχειρίστρια” προγραμμάτων επιμόρφωσης ρομά κτλ)».

Προσθέτει, δε, ότι «άνθρωποι της μειονότητας, όπως η Σουλεϊμάν Σαμπιχά(ρομά), λειτουργούν ως τα θύματα της πολιτικής του προξενείου!».

Κλείσιμο
«Η ίδια προσωπικά και η δράση της μας είναι γνωστή από 15ετίας και είναι πάγια η επιλογή μας, να μην έχουμε καμία επαφή με την ίδια, αλλά και με τους κύκλους που συναλλάσσεται. Πιο συγκεκριμένα η κ.Σουλεϊμάν Σαμπιχά δεν αποτελεί επιλογή από τη μειονότητα, δεν την εκφράζει και προκαλεί έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στη μειονότητα, αλλά και στην πλειονότητα» συνεχίζει σε υψηλούς τόνους η ΤΟ Ξάνθης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης εξηγεί στην ίδια ανακοίνωση γιατί κάνει λόγο για μια μειονότητα χωρίς εθνικούς ή θρησκευτικούς προσδιορισμούς υποστηρίζοντας ότι «το δικαίωμα του ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο είναι αδιαπραγμάτευτο και κανένας δε μπορεί να επιβάλλει σε κανέναν τίποτα και κυρίως το κράτος στους πολίτες».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Έχουμε την συνείδησή μας ήσυχη και πράξαμε το αυτονόητο. Αυτοί που έφεραν την καταστροφή στον τόπο δεν έχουν το δικαίωμα να κουνούν το δάχτυλο». 

Η επίθεση αυτή, όμως, μετά και την αναταραχή που προκλήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει αναπάντητα τα ακόλουθα ερωτήματα: 
-ήταν άσκετοι, ανόητοι ή απλώς αγνόησαν όσα υποστηρίζουν ότι ήταν γνωστά επί 15ετιας αυτοί που πρότειναν την υποψηφιότητα στην κεντρική επιτροπή, όπου η υποψηφιότητα της ρομά ακτιβίστριας πέρασε με σχετική πλειοψηφία; 
-γιατί εκ των υστέρων καταγγέλουν τη Σαμπιχά περίπου ως πράκτορα των ΗΠΑ και έμμεση υπάλληλος μεγαλοεργολάβων;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης