Χριστόπουλος: «Ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα» η μειονότητα

Χριστόπουλος: «Ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα» η μειονότητα

Δεχόταν επικρίσεις από τους φιλοτουρκικούς κύκλους της μειονότητας ότι δεν ήταν αρκετά «σκληρή» μουσουλμάνα - Σάλος από τη δήλωση υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι η μειονότητα είναι «ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα» που μάλιστα επαίρεται ότι δούλεψε για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της Σαμπιχά 

Χριστόπουλος: «Ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα» η μειονότητα
Περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο στο ΣΥΡΙΖΑ περηφανεύονται ότι είναι ίσως το μοναδικό πολιτικό κόμμα στο οποίο όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά, πλειοψηφικά και εφαρμόζονται από τα κάτω (βάση του κόμματος) προς τα πάνω. Αυτή είναι μία από τις βασικές «κληρονομιές» του Συνασπισμού της Αριστεράς, της μεγαλύτερης συνιστώσας από την οποία γεννήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην περίπτωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη πλειονότητα των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος επελέγησαν έπειτα από δημοκρατική διαδικασία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος όπου έγινε ψηφοφορία για την ανάδειξη των στελεχών που θα εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ρομά ακτιβίστρια Σαμπιχά Σουλεϊμάν ήταν ένα από τα πρόσωπα που επελέγησαν ως υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιο από την ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Πέντε μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της όμως η κυρία Σουλεϊμάν «καρατομήθηκε» από την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα. 

Για να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς συνέβη στο παρασκήνιο και ανετράπη απόφαση που είχε ληφθεί με μεγάλη πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικό να δούμε πώς αντέδρασε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν όταν της ανακοινώθηκε η «απόσυρσή» της. «Δεν παραιτήθηκα, με απέπεμψαν» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Κλείσιμο
Δήλωσε μάλιστα ξαφνιασμένη καθώς όπως επισήμανε, «H Kεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό...» και εκτίμησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ  «φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης».



Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά

Στην ίδια συνέντευξη η ακτιβίστρια κατήγγειλε ότι «πριν από κάποια χρόνια δέχθηκα επίθεση από ανθρώπους τούρκικης καταγωγής» ενώ μιλώντας για τα επόμενα βήματά της η Σαμπιχά Σουλεϊμάν ανέφερε ότι «θα το δούμε στην πορεία αν θα ξαναασχοληθώ με την πολιτική εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά και να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία».

Με την αποστροφή της αυτή, η αρχικώς επιλεγείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνει μια άλλη διάσταση στο ζήτημα που προκλήθηκε από την απομάκρυνσή της αφού εμμέσως κάνει λόγο για προσπάθεια αφελληνισμού της Θράκης. 

«Ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα» η μειονότητα λέει ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην απομάκρυνση της Σαμπιχά

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ένας από τους 42 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή σχεδόν πανηγυρίζει για την αποπομπή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ευτυχώς που ανακλήθηκε η υποψηφιότητα (σ.σ. της Σαμπιχά) και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα για αυτό», επισήμανε ο κ. Χριστόπουλος. Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τις απόψεις του κ. Χριστόπουλου (ο οποίος θα είναι υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ) ο ίδιος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την μουσουλμανική μειονότητα «ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα»! 

«Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, "πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών"», τόνισε ο κ. Χριστόπουλος στο XanthiPress.gr.

Λόγω ισορροπιών η απομάκρυνση της Σαμπιχά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποφάσεις όχι με βάση της μεγιστοποίηση των ποσοστών του αλλά βάσει και άλλων ισορροπιών που πρέπει να τηρούνται» είπε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παππάς διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η Θράκη είναι ευαίσθητη περιοχή και συνέστησε στα κυβερνητικά στελέχη να είναι προσεκτικοί για το πώς χειρίζονται κάποια θέματα.

«Είναι έτοιμοι να μας βρίσουν παντός καιρού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς αναφερόμενος στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Είπε μάλιστα ότι είναι γνωστό και έχει γραφτεί ότι θα υπάρξει μειονοτικό ψηφοδέλτιο.

«Οι ίδιοι κύριοι οι οποίοι ανέξοδα -όπως ο κ. Γεωργιάδης- έλεγαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί πολιτική τουρκικού προξενείου είναι εκείνοι που εξαπολύουν επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με βάση την συγκεκριμένη υποψηφιότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης