Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Με απέπεμψαν από υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μου πουν γιατί

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Με απέπεμψαν από υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μου πουν γιατί

Δεν παραιτήθηκα, ξεκαθαρίζει η ρομά ακτιβίστρια 

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Με απέπεμψαν από υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μου πουν γιατί
Με ένα τηλεφώνημα από τον γραμματέα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, χωρίς να δοθούν κάποιες εξηγήσεις υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα η ρομα Σαμπιχά Σουλεϊμάν για την απομάκρυνσή της από το ευρωψηφοδέλτιο του του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν παραιτήθηκα, με απέπεμψαν» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Δήλωσε μάλιστα ξαφνιασμένη καθώς όπως επισήμανε, «H Kεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό...» και εκτίμησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ  «φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης».

Κλείσιμο
Στην ίδια συνέντευξη η ακτιβίστρια κατήγγειλε ότι «πριν από κάποια χρόνια δέχθηκα επίθεση από ανθρώπους τούρκικης καταγωγής» ενώ μιλώντας για τα επόμενα βήματά της ανέφερε ότι «θα το δούμε στην πορεία αν θα ξαναασχοληθώ με την πολιτική εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά και να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία».

Η κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναγκαστική και έγινε μετά τις έντονες αντιδράσεις της κομματικής βάσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ειδικά δε απο το μουσουλμανικό στοιχείο. Η κυρία Σαμπιχά κατηγορήθηκε ότι έχει εθνικιστικές απόψεις, που δεν ταιριάζουν με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διατηρεί και κακές σχέσεις με το μουσουλμανικό, τουρκικής καταγωγής μειονοτικό κομμάτι της Θράκης.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, υποστήριξε μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποφάσεις όχι με βάση της μεγιστοποίηση των ποσοστών του αλλά βάσει και άλλων ισορροπιών που πρέπει να τηρούνται»
 
Για «σοβαρό θέμα» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, «μετά και τα όσα έχει καταγγείλει για την καταπίεση που δέχονται οι πομάκοι από τους υπόλοιπους μουσουλμάνους τουρκικής καταγωγής».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης