Σταύρος Θεοδωράκης: Προσβολή προς την Αριστερά το «όχι» του Λαζόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ

Σταύρος Θεοδωράκης: Προσβολή προς την Αριστερά το «όχι» του Λαζόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ

Τι απαντά στην αιχμή του Λαζόπουλου για τον ίδιο - Τι λέει για μετεκλογικές συνεργασίες - Πού τοποθετεί Το Ποτάμι ιδεολογικά

Stavros Theodorakis: Lazopoulos insults the left wing voter by saying "no" to SYRIZA
Ως προσβολή προς την Αριστερά χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, την άρνηση του Λάκη Λαζόπουλου να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε χαρακτηριστικά: «Όταν θεωρείς ότι η χώρα σου είναι υπό κατοχή, ότι ζει μια ανθρωπιστική κρίση[...] δεν μπορείς να λες στο τέλος "αλλά έχω ένα συμβόλαιο και θα συνεισφέρω μετά"», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Ένα από τα δύο είναι απάτη [...] Είναι μια προσβολή προς τον αριστερό ψηφοφόρο. Νομίζω ότι αξίζει κάτι παραπάνω ο αριστερός ψηφοφόρος από το όχι ενός ανθρώπου που κάνει πολιτική σάτιρα και πολιτική προπαγάνδα».

Απαντώντας στο σημείο της  ανακοίνωση του Λάκη Λαζόπουλου όπου αναφέρεται στον ίδιο λέγοντας πως «το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ’ την κατάσταση, τρέχει μ’ ένα σακίδιο στον ώμο να προλάβει την ανατροπή της κατάστασης», ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με τη σάτιρα.

«Το Ποτάμι» υπερασπίζεται τις θέσεις τις αριστεράς, αλλά με περισσότερη λογική, γνώση και ρεαλισμό, υποστήριξε απαντώντας για το πώς προσδιορίζει το κόμμα του. Συμπλήρωσε μάλιστα πως οι ιδέες του προσιδιάζουν στις θέσεις του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού της Ιταλίας που προέρχεται από την Αριστερά, Ματέο Ρέντζι.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στις συνεργασίες και την απάντηση στο ερώτημα με ποιες δυνάμεις θα μπορούσε να συνεργαστεί «Το Ποτάμι» μετεκλογικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως «δεν είμαστε ούτε με το αριστερό, ούτε με το δεξί λάθος», αλλά τόνισε πως μετά τις εκλογές θα θέσει στα κόμματα 20 ζητήματα, από τις απαντήσεις στα οποία θα κρίνει με ποια μπορεί να προχωρήσει. «Οι λύσεις δεν είναι πια απόλυτες, δεν είναι μαύρο, άσπρο. Το λέει η Αριστερά στην Ευρώπη και δεν το λέει η αριστερά στην Ελλάδα», συμπλήρωσε. 

«Όλοι οι καλοί δε χωράνε στο ποτάμι», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι επιθυμεί τη συμμαχία και με στελέχη από τη ΝΔ ή από το ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα παραμερίσουν όπως είπε, τις «αρτηριοσκληρωτικές λογικές των κομμάτων τους, θα παραμερίσουν είτε τους «ακροδεξιούς» από τη μια, είτε τους «σταλινικούς» από την άλλη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» παρομοίασε την Ελλάδα με ναυάγιο, στο οποίο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που το προξένησαν, μελετούν τη «συμπεριφορά των ναυαγών», ενώ από την άλλη, ο «αριστερός λαϊκισμός», λέει στο ναυαγό «μείνε εκεί, θα ψηφίσω ένα νόμο και θα γίνεις από ναυαγός καπεταναίος». Όπως ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που διεκδικεί την εξουσία να πει ξεκάθαρα εάν είναι με το ευρώ. 

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως φιλοδοξεί το κόμμα του να γίνει «ρυθμιστής», προκειμένου να «αναγκάσει» τα κόμματα «να αφήσουν τα παλιά κιτάπια τα φιλελεύθερα ή τα μαρξιστικά», ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν «βλέπει» τον εαυτό του πρωθυπουργό, είπε πως έχει δεχθεί το χειροκρότημα του κόσμου και δεν έχει κανένα «απωθημένο εξουσίας».

Ερωτηθείς τέλος για το αν «άδειασε» το Νίκο Δήμου για την υπόθεση του Αγίου Φωτός, είπε πως «δεν είμαι εγώ αυτός που θα αδειάζω» και πρόσθεσε πως το Ποτάμι προσπαθεί να περάσει την ιδέα της ατομικής πολιτικής ευθύνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης