Το Τουρκοκυπριακό σοσιαλιστικό κόμμα στις ευρωεκλογές

Το Τουρκοκυπριακό σοσιαλιστικό κόμμα στις ευρωεκλογές

Κατέρχεται στις ευρωεκλογές «ως μέρος του λαού ολόκληρης της Κύπρου και ιδιαίτερα ως εκπρόσωπος των ωφελημάτων της εργατικής τάξης της Κύπρου»

Το Τουρκοκυπριακό σοσιαλιστικό κόμμα στις ευρωεκλογές
Με δύο υποψηφίους, τους Οσμάν Ζορμπά και Μεχμέτ Μπιριντζί κατέρχεται το τoυρκοκυπριακό Σοσιαλιστικό κόμμα Κύπρου (KSP) στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το τουρκοκυπριακό κόμμα κατέρχεται στις ευρωεκλογές “ως μέρος του λαού ολόκληρης της Κύπρου και ιδιαίτερα ως εκπρόσωπος των ωφελημάτων της εργατικής τάξης της Κύπρου”. Την ανακοίνωση της συμμετοχής έκανε σήμερα ο γγ του κόμματος, Μεχμέτ Μπιριντζί στα γραφεία της ομοσπονδίας  των τουρκοκυπρίων δασκάλων.

Εάν το κόστος συμμετοχής στις εκλογές δεν ήταν 1000 ευρώ, σημείωσε, τότε θα κατέρχονταν με έξι υποψηφίους, ζητώντας αυτό να μη εκληφθεί ως αίτημα των Τουρκοκυπρίων να εκπροσωπηθούν από δύο θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά στο υπέρμετρο – όπως είπε – κόστος συμμετοχής που καταπατεί την αρχή του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όλους.

Το KSP αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις “τοπικές εκλογές” του Ιουνίου στα κατεχόμενα, αφού γίνονται από μια ψευδοδημοκρατία – όπως ανέφερε – και θεωρούν ότι το πιο κατάλληλο μέσο για να ακουστεί η φωνή τους είναι οι ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης