Τουρκική πρόκληση με πρόσχημα τη θεώρηση βίζας καταγγέλλει η Λευκωσία

Τουρκική πρόκληση με πρόσχημα τη θεώρηση βίζας καταγγέλλει η Λευκωσία

Στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα θεώρησης βίζα δεν περιλαμβάνεται η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά η «Greek Cypriot Administration of Southern Cyprus»

Τουρκική πρόκληση με πρόσχημα τη θεώρηση βίζας καταγγέλλει η Λευκωσία
Σε διάβημα σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη ζητώντας την παρέμβαση ΕΕ και ΟΗΕ, αντίστοιχα, προχώρά η Λευκωσία καταγγέλοντας την Άγκυρα ότι επιβάλει εμμέσως απαγόρευση εισόδου των Ελληνοκυπρίων στην Τουρκία.

Η Τουρκία στο ηλεκτρονικό σύστημα θεώρησης βίζα που έθεσε σε εφαρμογή την περασμένη εβδομάδα, έχει εξαφανίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και αντ' αυτού οι κάτοχοι κυπριακών διαβατηρίων μπορούν μόνο να επιλέξουν ως κράτος ιθαγένειας τους «Greek Cypriot Administration of Southern Cyprus» (Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νοτίου Κύπρου).

Για το λόγο αυτό το κυπριακό υπ. Εξωτερικών με ανακοίνωσή του ζητά από τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες. 

Κλείσιμο
Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί πως η κίνηση αυτή της Τουρκίας συνιστά σοβαρή πρόκληση και δεν πρόκειται να την υποβαθμίσει, παρά τις όποιες υποδείξεις μπορεί να υπάρξουν από τρίτους, που δεν θέλουν «να χαλάσει το κλίμα των συνομιλιών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης