Επιμένει ο Λαφαζάνης: «Ουσιαστική συζήτηση, όχι ρήγμα με Τσίπρα»

Επιμένει ο Λαφαζάνης: «Ουσιαστική συζήτηση, όχι ρήγμα με Τσίπρα»

Την ενότητα και τη δημοκρατία που επικρατεί στο κόμμα επικαλείται ο επικεφαλής της Αριστερής Πτέρυγας, για να «καλύψει» τη διαφοροποίησή του από στρατηγικές πολιτικές επιλογές της ηγεσίας

Επιμένει ο Λαφαζάνης: «Ουσιαστική συζήτηση, όχι ρήγμα με Τσίπρα»
Να ρίξει τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης επιχειρεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μία ημέρα μετά τη «θυελλώδη» συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον επικεφαλής της Αριστερής Πτέρυγας τη «δυσφορία» του για το γεγονός ότι εκείνος αντέδρασε στην ένταξη του Κρίτωνα Αρσένη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ακόμη, του επισήμανε ότι αμφισβητεί συνεχώς τις επιλογές του, όπως και ότι έχει επιμείνει πολλές φορές στη ρητορική του περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και το σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος υπογράμμισε ακόμη: «Μια ουσιαστική συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για την τελική συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου μετετράπη, από τα διάφορα συστημικά κέντρα, σε "ρήγμα" στον ΣΥΡΙΖΑ και "θερμό επεισόδιο" ανάμεσα σε μένα και τον Αλέξη Τσίπρα».
Κλείσιμο

«Είναι προφανές» προσέθεσε ο κ. Λαφαζάνης, «ότι για όλο το συστημικό πλέγμα, η ενότητα και η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά κόλαφο και μέγα εμπόδιο για τη συνέχιση των άθλιων επιλογών του σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, επίσης, ότι η δημοκρατία, ο σεβασμός των συλλογικών αποφάσεων και ο ριζοσπαστισμός συνιστούν αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις οποίες καινοτομεί, πρωτοπορεί και ξεχωρίζει στην πολιτική ζωή, την ώρα που στην αντίπερα όχθη κυριαρχούν και εντείνονται ο κομματικός δεσποτισμός, ο πολιτικός αυταρχισμός, η κοινωνική λεηλασία, η παράδοση της χώρας σε ξένα κέντρα, ο πανικός και τα αδιέξοδα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος, με όλα τα μέλη και τα στελέχη του στην πρώτη γραμμή, πορεύεται για μια μεγάλη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, η οποία θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας πορείας προοδευτικής ανόρθωσης και αναγέννησης της χώρας με σοσιαλιστικό ορίζοντα» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης