Σβόμποντα για Κυπριακό: ΄Η τώρα ή καθόλου

Σβόμποντα για Κυπριακό: ΄Η τώρα ή καθόλου

Τάχθηκε δε υπέρ της εφαρμογής μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Σβόμποντα για Κυπριακό: ΄Η τώρα ή καθόλου
Εάν δεν αξιολογηθεί η ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί στο Κυπριακό, είναι δύσκολο να υπάρξει κάποια άλλη, δήλωσε ο Πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο Χανς Σβόμποντα στη τουρκοκυπριακή εφημερίδα  Κίπρις, προσθέτοντας «ή τώρα ή καθόλου».

O κ. Σβόμποντα ανέφερε πως ζήτησε από τους δύο ηγέτες στην Κύπρο και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα στην κοινωνία. Με το κοινό ανακοινωθέν στις 11 Φεβρουαρίου, δημιουργήθηκε μια νέα ευκαιρία στο Κυπριακό που πρέπει να αξιολογηθεί πρόσθεσε, λέγοντας ότι υπάρχει θέληση για λύση και αυτή είναι πιθανή για την επανένωση του νησιού. «Θεωρώ ότι είναι πολύ πολύ σημαντικό να μην χάσουμε το ανοικτό παράθυρο αυτής της ευκαιρίας» ανέφερε.

Δεν ξέρει, συνέχισε, πόσο θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ευκαιρία, αναφέροντας ότι οι άνθρωποι στο νησί έχουν αρχίσει να συνηθίζουν τον διαχωρισμό και η δημογραφία του νησιού αλλάζει κάθε μέρα. Χρειάζεται άμεσα μια λύση και δεν είναι σημαντικό εάν αυτή έρθει το 2014 ή το 2015, είπε, υποδεικνύοντας πως «το σημαντικό είναι να μην χαθεί η ευκαιρία».

Κλείσιμο
Τάχθηκε δε υπέρ της εφαρμογής μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών ενθάρρυνε τους Τουρκοκύπριους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, λέγοντας πως γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι εύκολο και πως η εκλογή ενός εκπροσώπου των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι ρεαλιστική.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης