Άρης Σπηλιωτόπουλος: Να αποφασίζει ο δήμος για τις συγκεντρώσεις στο κέντρο

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Να αποφασίζει ο δήμος για τις συγκεντρώσεις στο κέντρο

Επανέλαβε ότι «σε κάθε περίπτωση η ζωντανή Αθήνα πρέπει να μένει προσβάσιμη» και όχι να κλείνει το κέντρο συνέχεια

Α.Τσίπρας: Ρίξτε «μαύρο» στο Μνημόνιο
Άρης Σπηλιωτόπουλος: Να αποφασίζει ο δήμος για τις συγκεντρώσεις στο κέντρο
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Παναγή Καρέλλα, καθώς και με Μέλη του ΔΣ, είχε νωρίτερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς».  Αρης Σπηλιωτόπουλος. 

«Η υπ’ αριθμόν ένα απειλή για την Αθήνα είναι η λαθρομετανάστευση, η ανασφάλεια και το παραεμπόριο», τόνισε σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, προσθέτοντας πως «για αυτό και εμείς πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει Αθήνα που να ζει και να αναπνέει οικονομικά και να δίνει θέσεις εργασίας και αξιοπρέπειας στους πολίτες, εάν δεν λειτουργούν σωστά τα καταστήματα. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει  ο εμπορικός κόσμος  είναι και η παράνομη στάθμευση μπροστά από τα καταστήματα και στις εμπορικές οδούς, που εμποδίζει τους πολίτες  στις αγορές τους και ταλαιπωρεί όσους θέλουν να κατεβούν στο κέντρο».

Όπως τόνισε «πρόταση μας είναι  να δοθούν κίνητρα έτσι ώστε νέοι επιχειρηματίες, νέοι έμποροι να μπορέσουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους ξανά εδώ στο κέντρο της Αθήνας, με απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη».

Κλείσιμο
«Προτείνουμε επίσης  να υπάρχει μια συγκεκριμένη εκπτωτική κάρτα για τους κατοίκους για να ψωνίζουν, αλλά και για να πηγαίνουν στα μουσεία», πρόσθεσε.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ακόμη, επανέλαβε ότι «σε κάθε περίπτωση η ζωντανή Αθήνα πρέπει να μένει προσβάσιμη. Για αυτό και έχουμε ζητήσει να μεταφερθεί το θέμα της άδειας για συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στο Δήμο της Αθήνας  που, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα ξέρει πότε και πώς να διασφαλίζει την ήρεμη εμπορική και απρόσκοπτη κίνηση στο Δήμο της Αθήνας».

«Υποδεχθήκαμε σήμερα τον υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας Αρη Σπηλιωτόπουλο. Μας έκανε εντύπωση η βαθιά γνώση του για τα  προβλήματα, καθώς και η ταύτιση θέσεων και απόψεων για το μέλλον της Αθήνας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και ελπίζουμε να δούμε, από όποια θέση και αν βρίσκεται, μέρες ανάπτυξης και αναβάθμισης της πόλης και της αγοράς της», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
 .

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης