Στόχος του πρωθυπουργού η πρωτιά στις ευρωκλογές

Στόχος του πρωθυπουργού η πρωτιά στις ευρωκλογές

Με την επιστροφή του από τις σύντομες διακοπές, ο Αντώνης Σαμαράς θα πάρει επάνω του τον προεκλογικό αγώνα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και για τις ευρωεκλογές

Στόχος του πρωθυπουργού η πρωτιά στις ευρωκλογές
Σεμνά και ταπεινά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ανάμεσα στο Ναύπλιο και στο Costa Navarino θα περάσει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός θα είναι στο Ναύπλιο την Παρασκευή για την περιφορά του Επιταφίου και στη συνέχεια θα πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Πύλο. Το Costa Navarino το οποίο επισκέπτεται τις ημέρες του Πάσχα και κατά τις θερινές του διακοπές ανήκει στη φιλική οικογένεια Κωνσταντακόπολου.

Οι συνεργάτες του θα πάρουν μαζί τους το... homework αλλά θα προσπαθήσουν να είναι μακριά από τον «εργασιομανή» κ. Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός, λένε, έχει πολλά στο μυαλό του με την επιστροφή του από τις σύντομες διακοπές πάρει επάνω του τον προεκλογικό αγώνα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και για τις ευρωεκλογές. Όπως έπραξε και όταν ανακοίνωσε το κέντρο αστέγων ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει μία σειρά μέτρων που αφορούν σε επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Στόχος είναι να ενισχυθεί το προφίλ του πρωθυπουργού που εκτιμάται ότι αποτελεί το βαρύ χαρτί κατά την διάρκεια αυτής της δύσκολης προεκλογικής περιόδου.

Για την κυβέρνηση οι επόμενοι σταθμοί είναι πρώτα η επικύρωση από την Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος και ακολούθως η 5η Μαίου όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup. To κυβερνητικό επιτελείο ευελπιστεί ότι θα υπάρξει μία δήλωση γύρω απο την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο της απόφασης των υπουργών Οικονομικών του Νοεμβίου του 2012.

Η στήριξη των ευρωπαίων εταίρων θεωρείται βασικό στοιχείο στην πορεία προς τις διπλές εκλογές. Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι στις ευρωεκλογές που εκ των πραγμάτων έχουν αποκτησει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την κυβερνητική κυβερνητική να πετύχει ένα αποτέλεσμα που θα επιτερέψει στον πρωθυπουργό να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους προσεχείς μήνες. Προυποθέτει αυτό να πετύχει ένα διαχειρίσιμο αποτέλεσμα 2-4 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ αν και ο πρωθυπουργός λέει στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του ότι η ΝΔ μπορεί να βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης