Επιτάχυνση της διαδικασίας για την Χ.Α. ζητούν οι ανακρίτριες από την Βουλή

Επιτάχυνση της διαδικασίας για την Χ.Α. ζητούν οι ανακρίτριες από την Βουλή

Επισημαίνουν πως υπάρχουν 29 προσωρινά κρατούμενοι και πως η δικη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών

Investigating judges ask for accelerated procedures for Golden Dawn investigation
Να επιταχύνει τις διαδικασίες για τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητούν οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Βουλή στις 20 Φεβρουαρίου με αίτημα την άρση ασυλίας 16 βουλευτών του ακροδεξιού μορφώματος για αδικήματα που αφορούν την σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχής κ.α.

Ωστόσο, έως σήμερα η διαδικασία έχει προχωρήσει μόνο για πέντε μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα οι ανακρίτριες να επισημαίνουν στο έγγραφό τους πως υπάρχουν 29 προσωρινά κρατούμενοι και πως η δικη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μαρκογιαννάκης σε έγγραφη απάντησή που απέστειλε σήμερα το απόγευμα επισημαίνει στις ανακρίτριες ότι ήδη για τους 5 βουλευτές το Σώμα έχει αποφανθεί και τους έχει θέσει στην διάθεση της Δικαιοσύνης. Σημειώνει τέλος ότι για την συνέχιση της διαδικασίας θα αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων και πως μόλις αρθεί η ασυλία τους θα υπάρξει άμεση ειδοποίηση.

Πάντως, αν και το ζήτημα αποτελεί αρμοδιότητα του Προεδρείου της Βουλής πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να το βάλει στην Ολομέλεια πριν από τις ευρωεκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης