Μήνυση Καρατζαφέρη για πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη

Μήνυση Καρατζαφέρη για πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη

Τυχόν ευθύνες του Πρωθυπουργού και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ζητά να διερευνηθούν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε μήνυση που κατάθεσε στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών, με βάση όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος στο βίντεο που παρουσίασε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Μήνυση Καρατζαφέρη για πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη
Στο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Σακελλάκο διαβιβάστηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου  του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, με την οποία ζητά να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πολιτική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χαράλαμπου Αθανασίου και Νίκου Δένδια στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή για την μηνυτήρια αναφορά απετέλεσαν τα όσα είπε  ο τέως γενικός γραμματέας  του Υπουργικού Συμβουλίου  Παναγιώτης Μπαλτάκος, στην γνωστή υποκλαπείσα συνομιλία του (βίντεο) με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζητεί να κληθεί  ο κ. Μπαλτάκος για να ερωτηθεί αν αληθεύουν ή όχι τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο βίντεο περί παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Σαμαρά  μέσω  των δύο εν λόγω υπουργών.

Κλείσιμο
Και σε αρνητική απάντηση να ερωτηθούν οι κ.κ. Σαμαράς, Αθανασίου και Δένδιας γιατί δεν κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του κ. Μπαλτάκου.

Πάντως, ο τέως  γενικός γραμματέας  του Υπουργικού Συμβουλίου  στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξήχθη για το ζήτημα της βιντεοσκόπησης του κ. Μπαλτάκου από τον κ. Κασιδιάρη, διέψευσε την ύπαρξη παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης από τα επίμαχα τρία πολιτικά πρόσωπα.

Ακόμη, ο κ. Μπαλτάκος κατέθεσε ότι την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν την χειρίστηκε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αλλά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλίωτης.

Να σημειωθεί ότι ήδη διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία  του κ. Κασιδιάρη για την υπόθεση της παράνομης βιντεοσκόπησης και δημοσιοποίησης της συνομιλίας του με τον κ. Μπαλτάκο.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα ζητά από τη Βουλή την άρση ασυλίας, ώστε να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή για το κακούργημα της παραβίασης απορρήτου προφορικής συνομιλίας.

Αντίθετα, ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι όλα όσα έλεγε στον κ. Κασιδιάρη και περιλαμβάνονται στο επίμαχο βίντεο, αποσκοπούσαν στο να μπορεί να έχει επαφή με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Πάντως, όπως έλεγαν κύκλοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο κ. Σακελλάκος, δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια (κλήτευση κ. Μπαλτάκου, κ.λπ.), καθώς η μηνυτήρια αναφορά του κ. Καρατζαφέρη στρέφεται κατά Πρωθυπουργού και υπουργών και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, δεν επιτρέπει καμία δικαστική πράξη.

Κατόπιν αυτών είναι μονόδρομος η διαβίβαση  της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Καρατζαφέρη στη Βουλή για τα περαιτέρω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης