Θεοδωράκης: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση του 51%»

Θεοδωράκης: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση του 51%»

- Τι είπε για το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών
- Τι σχολίασε για το άρθρο του Νίκου Δήμου για το «δήθεν Αγιο Φως» που άναψε φωτιές 

Θεοδωράκης: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση του 51%»
Σκοπός του κόμματος «Το Ποτάμι» είναι να γίνει κόμμα εξουσίας εφόσον επιβεβαιωθούν τα δημοκοπικά ευρήματα που το αναδεικνύουν ως τρίτη πολιτική δύναμη στις ευρωεκλογές, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

«Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε δεκανίκι του παλαιού πολιτικού συστήματος, εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση του 51%», είπε χαρακτηριστικά, ενώ  προανήγγειλε τη λειτουργία ενός κόμματος με χαμηλό κόστος κόντρα στην παραδοσιακή χρηματοδότηση του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την εκτίμηση ότι το κόμμα του θα λάβει διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές και ότι σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο θα αποχωρήσει από τον πολιτικό στίβο. «Με 3% και 5% πας σπίτι σου», είπε, σημειώνοντας ότι «αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε χρόνο να χτίσουμε κάποιες λύσεις για μετά από 10 χρόνια. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε τη δεύτερη πολιτική παρουσία του Θεοδωράκη».

Όσον αφορά σε μελλοντικές συνεργασίες, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως «αν ο κόσμος πει μείνετε εδώ, είστε τρίτη δύναμη» το κόμμα θα καλέσει όλα τα κόμματα για να συζητήσει την πρότασή του «και ανάλογα τη συμπεριφορά τους θα δούμε ποιους συμμάχους έχουμε την επόμενη ημέρα. Ήρθε η ώρα να ωριμάσουμε. Το βασικό είναι ότι υπάρχουν 20 πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στη χώρα. Ελάτε να συζητήσουμε και όταν τα λύσουμε αυτά, μαλώνουμε για το τι χρώμα πρέπει να είναι η ζαρντινιέρα στον δρόμο».

Ο κ. Θεοδωράκης κλήθηκε να σχολιάσει και τη θέση του συγγραφέα Νίκου Δήμου  ότι το Άγιο Φως είναι ειδωλολατρικό σύμβολο. (
Κλείσιμο
Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

 «Δεν είναι σωστό οι πολιτικοί να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα. Δεν πάω για μητροπολίτης, πάω για πολιτικός», παρατήρησε ο κ. Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κ. Δήμου δεν είναι κομματικό στέλεχος και πως με ευθύτητα και τόλμη είπε: «Έχω προσωπικές απόψεις και θα συνεχίσω να έχω». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης