Νέα αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση για... δημοψήφισμα

Νέα αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση για... δημοψήφισμα

Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς επανέφερε την πρόταση, η οποία θύμισε σε πολλούς τον Γιώργο Παπανδρέου και τους έκανε να... ανατριχιάσουν

Νέα αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση για... δημοψήφισμα
Δεν πρόλαβε να κοπάσει η συζήτηση για το εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ, που θέλει η αριστερή πτέρυγα να διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αναλάβει κυβέρνηση και εκβιαστεί από τους δανειστές, και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε νέα αναταραχή. Αυτή τη φορά με αφορμή την πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος όταν και εφόσον μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει διλήμματα μετά από μία προσπάθεια διαπραγμάτευσης, που θα καταλήξει σε συμφωνία ή σε σύγκρουση με την τρόικα.

Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς επανέφερε την πρόταση, που παλαιότερα είχε διατυπωθεί και από άλλους (π.χ. Γιάννης Δραγασάκης), διευκρινίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να τεθεί ερώτημα για την παραμονή στο ευρώ, καθώς η παραμονή μας σε αυτό είναι δεδομένη. Το γεγονός όμως ότι έτσι κι αλλιώς η πρόταση θυμίζει λίγο ως πολύ την ιδέα του Γιώργου Παπανδρέου το 2011 για δημοψήφισμα, έκανε πολλούς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, να… ανατριχιάσουν. Και πάντως αρκετοί εξέφρασαν διαφορετική άποψη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία πρόταση που να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή θα κάνει δημοψήφισμα. Σημείωσε όμως ότι «σε κάθε περίπτωση, θα στηριζόμαστε στον ελληνικό λαό».

Ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι «το μόνο δημοψήφισμα που θα γίνει, θα είναι η ημέρα των εθνικών εκλογών όπου οι πολίτες θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε μία κυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει τις μνημονιακές πολιτικές εντός της ευρωζώνης και μία κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα εντός της ευρωζώνης»...

 
Κλείσιμο
Ονόματα έκπληξη για το ευρωψηφοδέλτιο

Με σκοπό να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμπλήρωση και των οκτώ κενών θέσεων που απομένουν, συνεδριάζει σήμερα η πολιτική γραμματεία του κόμματος. Επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι να επιστρατεύσει και ένα – δύο ονόματα έκπληξη, ενώ η αγωνία της ηγετικής ομάδας είναι πώς θα κάμψει τις αντιρρήσεις της αριστερής πλατφόρμας για τις υποψηφιότητες του Κρίτωνα Αρσένη και του Γιάννη Βαρουφάκη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου, αν και οι πιο εγκρατείς εκτιμούν ότι ο δημοφιλής καλλιτέχνης δεν είναι και τόσο θετικός στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης