Δούρου: Τεράστιες ευθύνες Σγουρού για το ΧΥΤΑ Γραμματικού

Δούρου: Τεράστιες ευθύνες Σγουρού για το ΧΥΤΑ Γραμματικού

Η περίπτωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού, τονίζει η κυρία Δούρου, «συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της απερχόμενης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής: άσκηση πολιτικής εν κρυπτώ, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων»

Δούρου: Τεράστιες ευθύνες Σγουρού για το ΧΥΤΑ Γραμματικού
Επίθεση στον απερχόμενο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, εξαπολύει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου καταλογίζοντας του τεράστιες ευθύνες για τις σοβαρότατες παραβάσεις στη χωροθέτηση και την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού που καθιστούν το έργο «επικίνδυνο για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Η υποψήφια Περιφερειάρχης τονίζει, αναφερόμενη τόσο την παραπομπή της Περιφέρειας Αττικής και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, στον Εισαγγελέα, καθώς και την «απόφαση - κόλαφο» της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι  η Περιφέρεια επί χρόνια επέδειξε αδιαφορία στις καταγγελίες των πολιτών για σειρά παρανομιών, για ύπαρξη ρεμάτων και για υψηλό υδροφόρο ορίζοντα.

Η περίπτωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού, τονίζει η κυρία Δούρου, «συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της απερχόμενης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής: άσκηση πολιτικής εν κρυπτώ, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων».

Κλείσιμο
Τέλος η υποψήφια Περιφερειάρχης καλεί τον κύριο Σγουρό:

- Να σταματήσει κάθε εργασία που έχει σχέση με την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού, ενός έργου που αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον.

- Να μην προσχωρήσει στην ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογείται η κατασκευή.

- Να πάψει μαζί με τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ να επιχειρούν να συγκαλύψουν το τεράστιο πρόβλημα για το οποίο ευθύνονται, αποκρύπτοντας έγγραφα και στοιχεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης