Και ο Βαγγέλης εναντίον Καραμανλή

Και ο Βαγγέλης εναντίον Καραμανλή

Αναταραχή στην κυβέρνηση προκαλεί η ηχηρή διαφοροποίηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Βαγγέλη Μειμαράκη από την επίσημη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου τόσο στο θέμα του κ. Γιάννη Μανώλη όσο και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν μετά την ήττα στις ευρωεκλογές.

Μιλώντας στο Mega Chanel o κ. Μειμαράκης πρόσφερε υποστήριξη στον κ. Μανώλη λέγοντας ότι «έχει και τα δίκια του», και πρόσθεσε όσα λέει ο κ. Μανώλης δεν είναι για πέταμα και

Και ο Βαγγέλης εναντίον Καραμανλή

Αναταραχή στην κυβέρνηση προκαλεί η ηχηρή διαφοροποίηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Βαγγέλη Μειμαράκη από την επίσημη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου τόσο στο θέμα του κ. Γιάννη Μανώλη όσο και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν μετά την ήττα στις ευρωεκλογές.

Μιλώντας στο Mega Chanel o κ. Μειμαράκης πρόσφερε υποστήριξη στον κ. Μανώλη λέγοντας ότι «έχει και τα δίκια του», και πρόσθεσε όσα λέει ο κ. Μανώλης δεν είναι για πέταμα και ότι στο παρελθόν σε διάφορα θέματα που είχε εκφράσει αντιρρήσεις δικαιώθηκε. Η τοποθέτηση αυτή σε μία συγκυρία που το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι ο κ. Μανώλης είναι «ξένο σώμα» προκαλεί αναστάτωση στους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου που έλεγαν ότι δεν είναι στιγμή για διαφοροποιήσεις τώρα. Ο κ. Μειμαράκης έδειξε επίσης ότι θα επιθυμούσε να μετακινηθεί από το υπουργείο και να επιστρέψει στο κόμμα. Στην ερώτηση για το αν θέλει να επιστρέψει στην Ρηγίλλης είπε ότι «θα πάω όπου μου πει ο πρωθυπουργός» για να προσθέσει όμως ότι υπάρχουν προυποθέσεις για την επιστροφή του που σχετίζονται με την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Δήλωσε ακόμη πηγαίνοντας αντίθετα στην επίσημη γραμμή ότι οι βατοπεδινοί βουλευτές εφόσον έχουν εκλεγεί όπως και άλλοι όπως ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης θα πρέπει να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές και να αποφασίσει ο λαός. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να βασίζεται σε αυτούς μέχρι τις εκλογές και μετά να τους πετάξει έξω είπε ο κ. Μειμαράκης. Ειδική εξαίρεση έκανε για τον κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο γιατί δεν είναι βουλευτής Επικρατείας και δεν έχει εκλεγεί με σταυρό.

Κλείσιμο

Οι απόψεις του κ. Μειμαράκη ενόχλησαν το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι σαφές ότι ο υπουργός Αμύνης συνεχίζει την τακτική που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον κ. Σπηλιωτόπουλο και αυξάνει την πίεση προκειμένου ο κ. Καραμανλής να προχωρήσει σε αλλαγές. Παράλληλα όμως έχει σημασία ότι ένα κορυφαίο στέλεχος κινείται σε γραμμή αμφισβήτησης του πρωθυπουργού. Είναι δε η πρώτη φορά που ο κ. Μειμαράκης πηγαίνει αντίθετα στην γραμμή Καραμανλή. Ορισμένοι θεωρούν ότι ο κ. Μειμαράκης εγγράφει τις δικές του υποθήκες για την επόμενη ημέρα αφού όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του έχει προεξοφλήσει την ήττα της ΝΔ στις εκλογές.  

Έκπληξη προκάλεσε στο κυβερνητικό επιτελείο η σαφής και απροσχημάτιστη τοποθέτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα της τρομοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κατάσταση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι χειρότερη από αυτή που παρέλαβε η ΝΔ και ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την υποχώρηση. Η διάλυση της ΕΛΑΣ και η κωμικοτραγική αντίδραση της αντιτρομοκρατικής στην δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα έχουν προκαλέσει κύμα επικρίσεων εναντίον του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης