Η κοινωνία απέρριψε την κυβέρνηση

Η κοινωνία απέρριψε την κυβέρνηση

Νέα, σφοδρή, επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του συντονιστικού κοινοβουλευτικού οργάνου του Κινήματος. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη και βρίσκεται σήμερα σε δυσκολότερη θέση από εκείνη που βρισκόταν πριν από τις εκλογές, καθώς η κοινωνία απέρριψε τις πολιτικές της». Κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «η κυ

Η κοινωνία απέρριψε την κυβέρνηση

Νέα, σφοδρή, επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του συντονιστικού κοινοβουλευτικού οργάνου του Κινήματος. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη και βρίσκεται σήμερα σε δυσκολότερη θέση από εκείνη που βρισκόταν πριν από τις εκλογές, καθώς η κοινωνία απέρριψε τις πολιτικές της». Κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες γιατί είναι μέρος της κρίσης, την οποία έχει δημιουργήσει η ίδια και όμηρος των δικών της αδιεξόδων, γι αυτό και δεν μπορεί να δώσει προοπτική στην Ελλάδα».
Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση και παράλληλα θα απευθυνθεί και στη λεγόμενη αντισυστημική ψήφο της αποχής, προς εκείνους δηλαδή που απείχαν από τις εκλογές, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους προς το πολιτικό σύστημα».
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η τακτική του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα και μάλιστα επελέγησαν τα θέματα προτεραιότητας για την αντιπολιτευτική δράση, τα οποία είναι η οικονομία, τα αγροτικά θέματα, η πρόταση για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η λαθρομετανάστευση, ο τουρισμός, οι πυρκαγιές και η πυρόσβεση και οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη συγκάλυψη των σκανδάλων.
Σχολιάζοντας την κυβερνητική πρωτοβουλία για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ΝΔ επιχειρεί να δημιουργήσει ένα προπέτασμα καπνού για να αποσείσει από πάνω της τις ευθύνες της για τα σκάνδαλα, τη συγκάλυψη και τις αδιαφανείς της επιλογές. Και κατέληξε σχετικά: «Η ΝΔ, πρόσθεσε, επιχειρεί από θύτης να μετατραπεί σε θύμα, ωστόσο οι πολιτικές της ευθύνες παραμένουν, καθώς μπλόκαρε την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ παραβίασε το Σύνταγμα και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας στη Βουλή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης