Ο Κουβέλης απαντά σε Βενιζέλο και «58» κλείνοντας συνεργασίες με παπανδρεϊκούς

Ο Κουβέλης απαντά σε Βενιζέλο και «58» κλείνοντας συνεργασίες με παπανδρεϊκούς

Η προσπάθεια του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να ανοιχτεί σε ένα χώρο που έχει προβληματικές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής

Ο Κουβέλης απαντά σε Βενιζέλο και «58» κλείνοντας συνεργασίες με παπανδρεϊκούς
Νέα, ενδιαφέρουσα τροπή παίρνει ο ιδιότυπος ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ή σε Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για τη δημιουργία του κεντροαριστερού – λεγόμενου και τρίτου – πόλου στο πολιτικό σκηνικό.

Η ΔΗΜΑΡ «απαντά» στη συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με τους 58 και τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και με άλλες κινήσεις της κεντροαριστεράς, με τις συνεργασίες που κλείνει τις τελευταίες ημέρες με παπανδρεϊκά στελέχη. Η προσπάθεια του κ. Κουβέλη να ανοιχτεί σε ένα χώρο που έχει προβληματικές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής: Προ καιρού εντάχθηκε στο κόμμα ο Θανάσης Οικονόμου, ενώ κλεισμένη είναι η συνεργασία με τον Πάνο Μπεγλίτη και εσχάτως προχωρούν καλά οι συζητήσεις με Χάρη Καστανίδη και Μαριλένα Κοππά. Επίσης η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι θα στηρίξει τόσο την υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, όσο του Θύμιου Σώκου στη Δυτική Ελλάδα. Ο πρώτος υπήρξε υφυπουργός στις κυβερνήσεις Παπανδρέου, ο δεύτερος ήταν για χρόνια σκληρός υποστηρικτής του πρώην πρωθυπουργού.

Το σχήμα που θα υποδεχθεί τις συνεργασίες αυτές θα λέγεται «ΔΗΜΑΡ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», όπως αποφάσισε η ηγεσία του κόμματος προ ημερών.

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει αντιληφθεί την κινητικότητα αυτή και προσπαθεί να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο προβεβλημένα παπανδρεϊκά στελέχη, όπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γιώργος Πεταλωτής, ακόμη και ο Παύλος Γερουλάνος, ώστε να αποκόψει τις γέφυρες της ΔΗΜΑΡ προς την παπανδρεϊκή βάση. Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα τηρήσει σε προσκήνιο και παρασκήνιο ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πρόσφατα «παρών» στην πολιτική ζωή του τόπου και αυτό είναι κάτι που ενεργοποιεί ένα κομμάτι πιστών οπαδών και στελεχών. Οι σχέσεις του με τον κ. Βενιζέλο αυτή την περίοδο είναι μάλλον ουδέτερες και η εξέλιξή τους θα κρίνει πολλά. Ωστόσο υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στους 58, που με κάθε ευκαιρία ασκούν κριτική στις επιλογές και την πολιτική που ακολούθησε ο κ. Παπανδρέου και στο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που παραμένει πιστό στον πρώην πρωθυπουργό. Η γεφύρωση αυτού του χάσματος αποτελεί στοίχημα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που θέλει τις επόμενες δύο εβδομάδες να έχει έτοιμο τον κορμό του ευρωψηφοδελτίου, καθώς στις 8 και 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συνδιάσκεψη της κεντροαριστερής Ελιάς, που θα κατέβει στις ευρωεκλογές. Στη συνδιάσκεψη είναι προσκεκλημένος και ο Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιος των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης