Ένας αμερικανοσπουδαγμένος… Τσίπρας για την Αθήνα

Ένας αμερικανοσπουδαγμένος… Τσίπρας για την Αθήνα

Ποιος είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που διακρίθηκε επειδή «έγραφε» με τις εμφανίσεις του στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα στα οποία ανέπτυσσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία


Ένας αμερικανοσπουδαγμένος… Τσίπρας για την Αθήνα

Στη νέα γενιά των στελεχών του βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον υποψήφιο που θα υποδείξει για το Δήμο Αθηναίων. Ο 34χρονος οικονομολόγος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης έλαβε το χρίσμα της Κουμουνδούρου και θα διεκδικήσει τη θέση του πρώτου πολίτη της πρωτεύουσας, ακολουθώντας τα χνάρια του νυν αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας πριν από οκτώ χρόνια.

Με καταγωγή από τη Νίσυρο, ο κ. Σακελλαρίδης γεννήθηκε το 1980 και είναι κάτοικος της Νέας Σμύρνης Αττικής. Σπούδασε στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο της Αθήνας, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη και είναι υποψήφιος διδάκτορας Οικονοµικών στο Πανεπιστήµιο Αθηνών. 

Μέλος της νεολαίας του Συνασπισμού από το 1999, ακολούθησε ανοδική πορεία στο κομματικό στερέωμα, χάρις κυρίως στη συμμετοχή που είχε στην εκπόνηση οικονομικών μελετών. Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του Συνασπισμού, ενώ εκλέχθηκε ακολούθως στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπως και εν συνεχεία του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Ανήκοντας στον ευρύτερο κύκλο των συνεργατών του κ. Τσίπρα, είναι µέλος στην Επιτροπή Τεκµηρίωσης και Μελετών της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασµού του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», ιδιότητα με την οποία έκανε σεμινάρια στους «συντρόφους» του.

Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών, αλλά κατετάγη στην 33η θέση, συγκεντρώνοντας 5.122 σταυρούς, ίσως γιατί δεν συμμετείχε στη μάχη της σταυροδοσίας, αφού την ίδια περίοδο ως συντονιστής για τα οικονομικά στο γραφείο του κ. Τσίπρα, είχε επιφορτιστεί με το καθήκον να βγαίνει –ως αμερικανοσπουδαγμένος- στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και να αναλύει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία.

Ο νεαρός οικονομολόγος έδωσε προεκλογικά αρκετές συνεντεύξεις σε διεθνή δίκτυα και εφημερίδες, όπως στους βρετανικούς «Times» και διακρίθηκε, καθότι είναι και εμφανίσιμος, για την άνεση με την οποία αντιμετώπιζε τις κάμερες των ξένων αλλά και των εγχώριων καναλιών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης