Ληξούρι: Ο Σαμαράς στον τόπο της καταστροφής

Ληξούρι: Ο Σαμαράς στον τόπο της καταστροφής

Είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από το σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, της Κυριακής

Ληξούρι: Ο Σαμαράς στον τόπο της καταστροφής
Το Ληξούρι επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από το σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, της Κυριακής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν υπήρχε τέτοια άμεση αντιμετώπιση». Ζήτησε δε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια ιδίως για τους κατοίκους του Ληξουρίου, με τους οποίους και συνομίλησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Οπως μεταδίδει το e-kefalonia.net, συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του γηροκομείου στο Ληξούρι καλωσόρισαν θερμά τον πρωθυπουργό και του ζήτησαν να τους ξαναεπισκεφθεί σύντομα. Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε επίσης το γήπεδο και το δημαρχείο.

Κλείσιμο
Εφτασε αργά τη νύχτα στο νησί

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρωθυπουργό προσγειώθηκε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς στις 23:20 και αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών παρουσία φορέων, παραγόντων και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά ο κ. Σαμαράς για τις ζημιές που έχει υποστεί το νησί, αλλά και τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από τις αρχές.

«Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού. Θα κάνουμε τώρα μία πρώτη σύσκεψη. Απόψε θα κοιμηθούμε εδώ και το πρωί θα δούμε περισσότερα και θα έχουμε να πούμε περισσότερα» δήλωσε κατά την άφιξή του ο κ. Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί βρίσκεται ήδη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, και οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης, από τους οποίους o Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο σεισμόπληκτο νησί.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης