Οι εθνικές εκλογές είναι λαϊκή απαίτηση

Οι εθνικές εκλογές είναι λαϊκή απαίτηση

Ο λαός μίλησε και η νίκη μας είναι μεγάλη, η διαμαρτυρία, η οργή του λαού έγινε δίψα για μια νέα αρχή, ελπίδα για ένα νέο αύριο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Τόνισε ακόμη πως οι πολίτες εναποθέτουν την ελπίδα τους στο ΠΑΣΟΚ, που, όπως ανέφερε, ανέτρεψε τα δεδομένα «Νίκησε το ΠΑΣΟΚ κάνοντας το πρώτο βήμα για να αλλάξει σελίδα ο τόπος, για να βγούμε από την κρίση» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας τόνισε πως οι πολίτες απαιτούν ριζική αλλαγή στον τόπο μας και προσμένουν τη

Οι εθνικές εκλογές είναι λαϊκή απαίτηση

Ο λαός μίλησε και η νίκη μας είναι μεγάλη, η διαμαρτυρία, η οργή του λαού έγινε δίψα για μια νέα αρχή, ελπίδα για ένα νέο αύριο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Τόνισε ακόμη πως οι πολίτες εναποθέτουν την ελπίδα τους στο ΠΑΣΟΚ, που, όπως ανέφερε, ανέτρεψε τα δεδομένα «Νίκησε το ΠΑΣΟΚ κάνοντας το πρώτο βήμα για να αλλάξει σελίδα ο τόπος, για να βγούμε από την κρίση» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας τόνισε πως οι πολίτες απαιτούν ριζική αλλαγή στον τόπο μας και προσμένουν τη σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ «με τα χρόνια προβλήματα που θέριεψαν με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, όπως η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η ανισότητα, η κοινωνική αναλγησία».

«Η διαμαρτυρία του λαού, η οργή του, η αγανάκτησή του έγινε δίψα για μια νέα αρχή.

Ελπίδα για ένα νέο αύριο. Για την Ελλάδα που οι πολίτες θέλουν. Για την Ελλάδα που αξίζουμε. Την ελπίδα για αυτήν την Ελλάδα, την αναθέτουν στο κίνημά μας.

Για να αλλάξει ο τόπος. Να βγει η χώρα από την κρίση. Μια κρίση οικονομική, πολιτική, θεσμική και ηθική.

Με την ψήφο τους οι πολίτες, απαιτούν ριζική αλλαγή στον τόπο μας.

Προσμένω από το ΠΑΣΟΚ να συγκρουστούμε ριζικά με τα χρόνια προβλήματα που θέριεψαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Αδιαφάνεια, διαφθορά, αναξιοκρατία, δίκαιο ισχυρού, άνιση διαχείριση πλούτου του έλληνα, ανισότητα, κοινωνική αναλγησία.

Οι έλληνες πολίτες, αναγνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ τις διαχρονικές μας αξίες. Με αυτές , κερδίσαμε σήμερα την εμπιστοσύνη του λαού. Με την ανθρωπιά, τον σεβασμό, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την ισχυρή μας παρουσία στην ΕΕ και διεθνώς. Τη βούλησή μας να συγκρουστούμε με συμφέροντα κάποιων λίγων και ισχυρών για να εγγυηθούμε ένα κράτος δικαίου.

Κλείσιμο

Αυτές οι αξίες κέρδισαν σήμερα.

Ο ελληνικός λαός θα μας δώσει την εμπιστοσύνη του να κυβερνήσουμε αύριο την Ελλάδα. Με παρουσία και φωνή στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η νίκη μας έγινε δίψα για μια νέα αρχή, για ένα νέο αύριο για την Ελλάδα, που θέλουμε, που ελπίζουμε. Νίκησε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξει σελίδα ο τόπος, να βγούμε από την κρίση, την πολιτική, οικονομική, θεσμική ηθική. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ζήτησαν ριζική αλλαγή. Προσμένουν από το ΠΑΣΟΚ να συγκρουστούμε με τα χρόνια προβλήματα που θέριεψαν με τη Νέα Δημοκρατία. Στο ΠΑΣΟΚ αναγνώρισαν οι πολίτες τις διαχρονικές αξίες μα, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την ισότητα, το σεβασμό στον πολίτη, τη διαφάνεια την αξιοκρατία, τη δημοκρατική διαβούλευση, την ισχυρή μας παρουσία στην ΕΕ, τη βούλησή μας να συγκρουστούμε με την ανομία την ατιμωρίσια για να έχουμε ένα κράτος δικαίου. Αυτές είναι οι αξίες μας που κέρδισαν σήμερα. Υπηρετώντας αυτές τις αξίες ο ελληνικός λαός θα μας δώσει εμπιστοσύνη για να κυβερνήσουμε αύριο και να δημιουργήσουμε τη νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που θα επενδύει στην παιδεία, στον άνθρωπο, μια Ελλάδα ένα κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη, θα τον προστατεύει θα τον στηρίζει.

Μέχρι σήμερα παλέψαμε για την ψήφο του πολίτη, από σήμερα παλεύουμε για την εμπιστοσύνη του πολίτη. Ξέρω τη χαρά σας και τη μοιράζομαι μαζί σας. Μακριά όμως από εμάς κάθε ίχνος αλαζονείας. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι πολίτες, υπάρχουν πολιτικές που ηττήθηκαν που πρέπει να ανατραπούν. Η καταδίκη της νεοσυντηρικής πολιτικής είναι γεγονός. Εδώ και καιρό ζητήσαμε εκλογές και αυτό το αίτημα γίνεται λαική απαίτηση. Είναι το μήνυμα της κάλπης,ο πρωθυπουργός δεν μπορεί άλλο να εμποδίζει τους Έλληνες από το να αλλάξουν πορεία. Από αύριο το πρωί σηκώνουμε τα μανίκια - συνεχίζουμε τη δουλειά. Με το λαό, για το λαό και την πατρίδα», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

«Το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών είναι ότι το αίτημα για πρόωρες εκλογές έγινε λαϊκή απαίτηση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, που έφερε το κόμμα του περίπου τέσσερις μονάδες μπροστά από τη ΝΔ. «Η νίκη ανοίγει το δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να εμποδίζει τους πολίτες να αλλάξουν κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θριαμβολογεί και δεν έχει ίχνος αλαζονείας, παρά μόνον αίσθηση της τεράστιας ευθύνης, καθώς οι πολίτες εναποθέτουν πλέον σε αυτό τις ελπίδες τους για έξοδο από τη κρίση.

Μιλώντας μάλλον με μετριοπάθεια ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «βαθιά αλλαγή στους πολιτικούς συσχετισμούς», για «ανατροπή» και για «νέα αρχή» και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως το «πρώτο βήμα για να αλλάξει σελίδα ο τόπος». Τόνισε δε ότι «η οργή του λαού έγινε δίψα για μία νέα αρχή

 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης