Συστάσεις Μεϊμαράκη σε κυβέρνηση για ΠΝΟ και τροπολογίες

Συστάσεις Μεϊμαράκη σε κυβέρνηση για ΠΝΟ και τροπολογίες

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι πρέπει να σταματήσουν πρακτικές που απαξιώνουν το κοινοβούλιο

Συστάσεις Μεϊμαράκη σε κυβέρνηση για ΠΝΟ και τροπολογίες
Αυστηρές συστάσεις προς την κυβέρνηση για την ποιότητα των διαδικασιών νομοθέτησης που επιλέγει να ακολουθεί έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην Ολομέλεια.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και του εξήγησε ότι πρέπει να σταματήσουν πρακτικές που απαξιώνουν το κοινοβούλιο, όπως η κατάθεση τροπολογιών σε Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που έρχονται στην Βουλή για κύρωση.

Πρόσθεσε ότι έχει την διαβεβαίωση πως στο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξουν φαινόμενα «παρείσφρησης» άσχετων τροπολογιών στο νομοσχέδιο, ενώ θα περιοριστεί και η πρακτική των ΠΝΠ.

Κλείσιμο
Αφορμή για την παρέμβαση του προέδρου αποτέλεσαν δύο τροπολογίες σε υπο κύρωση Πράξη για των κώδικα είσπραξης δημόσιων εσόδων που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από την άλλη ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) χαρακτήρισε θετική την τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη εξήγησε όμως ότι «δεν φθάνει».

«Πρέπει οι ΠΝΠ να έρχονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις που να δικαιολογούν το έκτακτο. Όπως επίσης πρέπει να σταματήσει και η κατάθεση τροπολογιών που στην ουσία είναι ξεχωριστά νομοσχέδια. Ολες οι τροπολογίες να έχουν ένα και μόνο άρθρο με περιεχόμενο σχετικό με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης