O Αρίντς ήδη αποκαλεί την Αγιά Σοφιά τζαμί

O Αρίντς ήδη αποκαλεί την Αγιά Σοφιά τζαμί

Για προσβολή στο θρησκευτικό αίσθημα των χριστιανών κάνει λόγο το ΥΠ.ΕΞ.

O Αρίντς ήδη αποκαλεί την Αγιά Σοφιά τζαμί
Φωτιά έχουν ανάψει οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και κυβερνητικού εκπροσώπου , Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος επιμένει να αποκαλεί την Αγιά Σοφιά τζαμί. Αν και το μνημείο της Κωνσταντινούπολης είναι προς το παρόν μουσείο ο Αριντς ήδη την αποκαλεί τζαμί ενώ διακηρύσσει την επιθυμία του να χρησιμοποιηθεί επιτέλους με αυτήν τη ιδιότητα.

"Στεκόμαστε δίπλα στο τέμενος της Αγιάς Σοφιάς [...], βλέπουμε την καημένη Αγιά Σοφιά και ελπίζουμε να επιστρέψει στις καλές της μέρες", είπε ο Αρίντς κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου Μουσείου χαλιών που βρίσκεται δίπλα στο συγκρότημα της Αγιάς Σοφιάς.

«Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για μετατροπή χριστιανικών Βυζαντινών ναών σε τεμένη συνιστούν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών και είναι ενέργειες αναχρονιστικές και ακατανόητες για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Κλείσιμο
Τον τελευταίο καιρό το θέμα της Αγιάς Σοφιάς έχει έρθει στη δημοσιότητα καθώς διάφορες οργανώσεις έχουν ξεκινήσει προσπάθειες ώστε να ανοίξει η εκκλησία ως τζαμί για τους μουσουλμάνους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης