Τσίπρας προς βουλευτές: Καταψηφίστε τα μέτρα και ελάτε στον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας προς βουλευτές: Καταψηφίστε τα μέτρα και ελάτε στον ΣΥΡΙΖΑ

Κάντε το όπως η Τζάκρη, λέει εμμέσως στους βουλευτές της συμπολίτευσης - Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «φτηνή ψευτομαγκιά» μέσα στη Βουλή - Υπόσχεται ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα προ μνημονίου επίπεδα - Καμία αναφορά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο

Τσίπρας προς βουλευτές: Καταψηφίστε τα μέτρα και ελάτε στον ΣΥΡΙΖΑ
«Ποτέ αρχηγός κυβερνητικής παράταξης δεν εμφάνισε τέτοια εικόνα φτηνής ψευτομαγκιάς μέσα στη Βουλή. Η εικόνα του κ. Σαμαρά δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε τον  θεσμό του πρωθυπουργού». Έτσι περιέγραψε, την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή -την ημέρα της ψηφοφορίας της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση- ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» κάνει λόγο για δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού αισθήματος αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε με 178 βουλευτές  και δεν έχει πλέον περισσότερους  από 154, κι αυτούς με πιέσεις, εκβιασμούς, απειλές και συστηματικές παραβιάσεις των κανόνων κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Και εμμέσως υπόσχεται σε όσους καταψηφίσουν τα μέτρα ότι θα συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος δε, στο ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές καλούνται όχι μόνο να είναι μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».

Το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της Αριστερής κυβέρνησης

Περιγράφοντας το πολιτικό του σχέδιο του κόμματος σε περίπτωση που κυβερνήσει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι « τις πρώτες 100 ώρες και τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης του»  θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα προ του Μνημονίου επίπεδα, θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση και θα επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Οι άμεσες πρωτοβουλίες θα είναι η αντικατάσταση του  Μνημονίου, που θα ακυρώσει με την  ψήφο του ο λαός, από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της οικονομίας. Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του Μνημονίου επίπεδα, την επαναφορά των νόμων που ελέγχουν τις απολύσεις, τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τη σύσταση περιουσιολογίου και την προώθηση ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος. Για τις πρώτες 100 ημέρες προτεραιότητα θα έχουν επίσης οι πρωτοβουλίες για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και φυσικά το πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης. Και ας μην ξεχνάμε, φυσικά, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με την ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ».

Οι πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτώμενος με ποιες συμμαχίες - πολιτικές και κοινωνικές- θα συμμαχήσει αν κυβερνήσει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγει να απαντήσει αν θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κάνοντας λόγο για «κοινωνική συμμαχία».

«Η κοινωνική συμμαχία υπάρχει. Η μεγάλη πλειοψηφία του  λαού θέλει απαλλαγή από την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου. Χρειάζεται ακόμα περισσότερη οργάνωση και αυτοπεποίθηση για να πιστέψει ο κόσμος στη δύναμη της φωνής και του αγώνα του. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει και πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις για την συγκρότηση πολιτικών συμμαχιών γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα εξόδου από το Μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει τις συμμαχίες αυτές ακόμα και όταν οι επόμενες εκλογές θα του έχουν δώσει την πλειοψηφία στη Βουλή» υποστηρίζει.

Η κριτική για την παρουσία του στο Τέξας

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, για τα όσα είπε στο Τέξας ο ίδιος λέει: «Τους ενοχλεί η αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ από ολοένα και περισσότερους Ευρωπαίους και Αμερικανούς οικονομολόγους. Ενοχλούνται γιατί η εναλλακτική μας πρόταση βρίσκει ανταπόκριση σε όλο τον κόσμο».

Η προετοιμασία για τις δημοτικές εκλογές

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε πως έχουν «ιδιαίτερη σημασία», καθώς «πρέπει στις τοπικές κοινωνίες να αποτυπωθεί η ανάγκη για μία εναλλακτική αυτοδιοικητική πολιτική, μέσα από αξιόπιστες συμμαχίες και ριζοσπαστικά προγράμματα». «Πρέπει να μεριμνήσουμε να στηριχθούν, να συγκροτηθούν και να οργανωθούν αυτοδιοικητικές κινήσεις που θα διεκδικήσουν τη νίκη» σημειώνει.

Για την υποψηφιότητα στη θέση του προέδρου της Κομισιόν

«Η πρόταση αυτή πρώτα  από όλα αποτελεί μεγάλη τιμή στο  πρόσωπό μου και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τιμή απέναντι στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά συσπειρώνεται γύρω από μια ελληνική υποψηφιότητα, για να υπογραμμίσει έτσι την αντίθεσή της στην καταστροφική πολιτική της λιτότητας, και την ανάγκη μιας βαθιάς και ριζικής αλλαγής στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Επιπλέον η πρόταση αυτή αναγνωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια αριστερή δύναμη που δίνει από την πρώτη γραμμή τη μάχη για την αλλαγή αυτή, τόσο στην Ε.Ε όσο και σε κάθε μια χώρα ξεχωριστά. Το μήνυμα είναι: ενότητα - υπεράσπιση της κοινωνίας - αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς και τους εργαζόμενους - αγώνας για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης