Τατσόπουλος: Η «Αυγή» ανέγνωσε με το χειρότερο τρόπο το σκίτσο στα «Νέα»

Τατσόπουλος: Η «Αυγή» ανέγνωσε με το χειρότερο τρόπο το σκίτσο στα «Νέα»

Για τριπλό ατόπημα της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο βουλευτής-συγγραφέας κατηγορώντας την Αυγή ότι συνδύασε την κυριολεξία με την ηθικολογία και την πολιτική ορθότητα




Τατσόπουλος: Η «Αυγή» ανέγνωσε με το χειρότερο τρόπο το σκίτσο στα «Νέα»
«Φιρί-φιρί» το πάει και πάλι ο Πέτρος Τατσόπουλος, θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος διαβάζοντας το σημερινό άρθρο του βουλευτή-συγγραφέα στα «Νέα»...

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιείται για ακόμη μια φορά από τη στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να συγκρουστεί με την ιστορική εφημερίδα: «Τα Νέα».

Σήμερα, Σάββατο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με νέο «χτύπημα» στην «καρδιά» πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο του στα «Νέα» το οποίο έχει τίτλο: «Το τριπλό ατόπημα της Αυγής» κατηγορώντας την Αυγή ότι συνδύασε την κυριολεξία με την ηθικολογία και την πολιτική ορθότητα.

Έτσι ξεκίνησε ο «πόλεμος» Νέων-Αυγής

Κλείσιμο
Αρχή του «πολέμου» μεταξύ των δυο εφημερίδων ένα σκίτσο του Δ. Χατζόπουλου στην εφημερίδα «Τα Νέα» στο οποίο παρουσιαζόταν η Ζ. Κωνσταντοπούλου και η Ρ. Μακρή να χορεύουν pole dancing σε δυο κεραίες τηλεόρασης.

Το σκίτσο σχολιάστηκε έντονα από την εφημερίδα Αυγή που «βγήκε με πρωτοσέλιδο: «Η διαπλοκή χτυπάει …κίτρινο», μιλώντας για λάσπη και σεξισμό κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο σκίτσο ο Χαντζόπουλος μετέφερε οπτικά έναν διάλογο θαμώνων σε στριπτιζάδικο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις σκηνές που διαδραματίστηκαν στα κάγκελα της ΕΡΤ.

Η απάντηση των Νέων ήρθε με ένα ακόμη πρωτοσέλιδο και τον τίτλο «Βοήθειααα! Λογοκρισία!» πλάι σε σκίτσο του Δ. Χατζόπουλου με δυο μάσκες όπου έχουν «ραφτεί» το στόμα και τα μάτια με την εφημερίδα να επιτίθεται στην Αυγή για «αήθη επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου».



Διαβάστε παρακάτω:

«Στην εκλεκτή συντροφιά των σκιτσογράφων που επικράτησε στον ημερήσιο Τύπο μετά τη Μεταπολίτευση - τον Γιάννη Ιωάννου, τον Γιάννη Καλαϊτζή, τον Στάθη Σταυρόπουλο, τον Ανδρέα Πετρουλάκη - περιλαμβάνεται αναμφίβολα ο Δημήτρης Χαντζόπουλος. Παρακολουθώ χρόνια τη δουλειά του - αυτό το αφαιρετικό σκίτσο με τα ανθρώπινα περιγράμματα, που δίνει φωνή και άποψη στις σκιές. Το χιούμορ του πάντα αιχμηρό, ενίοτε βιτριολικό, απάνθρωπα ευθύβολο για όποιον δύσμοιρο μπει στο στόχαστρό του και θελήσει ν' αποφύγει τα σκάγια.
Σας ομιλώ μετά λόγου γνώσεως, καθότι υπήρξα κι εγώ ένα από τα αναρίθμητα θύματά του. Εχω γράψει σε ανύποπτο χρόνο ότι ορισμένα σχέδιά του έχουν την πυκνότητα δοκιμίου - κι επιπλέον σκάει το χειλάκι σου, κάτι που σπανίως συμβαίνει με τα αυθεντικά δοκίμια. Η ελευθερία των συνειρμών του, η αναίδεια και η βλασφημία τους σε αφήνουν συχνά άφωνο. Ερχεται κι επανέρχεται σε μοτίβα που εκτείνονται από κλασικούς πίνακες έως σύγχρονα γκραφίτι - με μοναδικό σκοπό να τα εμβολίσει και να τα βυθίσει αύτανδρα. Ο τύπος δεν παίζεται.
Οι σεξουαλικοί συνειρμοί κατέχουν ιδιαίτερη θέση σε αυτή την πανδαισία. Θυμάμαι πως τον καιρό της τρικομματικής διακυβέρνησης είχε εξαντλήσει όλες τις παραλλαγές ενός ιψενικού ερωτικού τριγώνου, με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη να εναλλάσσονται σε σκηνές ζηλοτυπίας, άλλοτε σε παγκάκια και άλλοτε σε κρεβατοκάμαρες. Εικάζω ότι η χειρότερη δυνατή ανάγνωση των σκίτσων του είναι εκείνη που συνδυάζει την κυριολεξία με την ηθικολογία και την πολιτική ορθότητα - ένα τριπλό ατόπημα, στο οποίο υπέπεσε πρόσφατα η «Αυγή» αποτιμώντας τον. Σεξιστής ο Χαντζόπουλος; Μισογύνης; Μισάνθρωπος; Και λίγα λέμε. Υποκείμενα σαν κι ελόγου του μπορεί να ιχνογραφήσει μονάχα το δικό του πενάκι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης