Διατηρεί την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή

Διατηρεί την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή

MRB: Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 21,8% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ (21,2%), Χρυσή Αυγή (6,9%),  ΠΑΣΟΚ (5,2%) - GPO: Η Νέα Δημοκρατία στο 21% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 20,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 6%

Διατηρεί την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή
Τη δημοσκοπική ανθεκτικότητα της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνουν δύο νέες έρευνες της κοινής γνώμης, στις οποίες το νεοναζιστικό μόρφωμα εμφανίζεται να παραμένει στην τρίτη θέση της διάταξης των κομματικών δυνάμεων.

Μετά τη δημοσκόπηση της Alco που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, και στις έρευνες, της GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega και της MRB για την εκπομπή «Ενικός» του Star, η δύναμη της Χρυσής Αυγής στην πρόθεση ψήφου υποχωρεί σε σχέση με τη σταθερή ανοδική που παρουσίαζε όλο το διάστημα μετά τις εκλογές του 2012, εξακολουθεί, ωστόσο, να συντηρεί ποσοστά υψηλότερα από εκείνα που έλαβε στην τελευταία κάλπη.
Είναι, εξάλλου, χαρακτηριστικό ότι έξι στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι οι συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης που χαρακτηρίστηκε «εγκληματική» από την Δικαιοσύνη δεν σημαίνουν το πολιτικό τέλος της Χρυσής Αυγής.

Κατά τα λοιπά, το πολιτικό σκηνικό εμφανίζεται παγιωμένο και στις δύο νέες δημοσκοπήσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 0,6%, σύμφωνα με την MRB και 0,9%, κατά την GPO.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, όπως αποτυπώνεται στην έρευνα της MRB, η ΝΔ προηγείται με 21,8% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,2%, η Χρυσή Αυγή με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με  4,8% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%, ενώ το 7% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 23,5%.

Αντιστοίχως, στην έρευνα της GPO, η ΝΔ συγκεντρώνει 21%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5% η Χρυσή Αυγή 7,8%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1%, άλλο κόμμα προτιμά το 4,3%, αποχή επιλέγει το 7% των ερωτηθέντων και Λευκό ή Άκυρο το 3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 13,6% των ερωτηθέντων.
Κλείσιμο

Στην ίδια δημοσκόπηση και στις εξελίξεις που αφορούν στις έρευνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, το 76,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ήταν «δικαιολογημένη η σύλληψη των ηγετών της», ενώ το 19,9% θεωρεί ότι «δεν ήταν δικαιολογημένη».

Επίσης, στο ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας, το 72,1% απαντά «ναι» και το 26,5% απαντά «όχι».

Σε ερωτήματα σχετικά με το αν υπήρξε ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, το 78,3% των ερωτηθέντων απαντά ότι υπήρξε ανοχή από την πλευρά του κράτους, το 68,6% από την πλευρά της Δικαιοσύνης και το 73,4% από την πλευρά της κοινωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης