Μπούμερανγκ το κλείσιμο της βουλής για τον πρωθυπουργό

Μπούμερανγκ το κλείσιμο της βουλής για τον πρωθυπουργό

Σε μπούμερανγκ εξελίσσεται η πρωτοφανής αντιδημοκρατική απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει άρον-άρον την βουλή προκειμένου να παραγραφούν τα σκάνδαλα που αφορούν την κυβέρνησή του.

Χαρακτηριστική είναι η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1 που δείχνει την διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να εκτοξεύεται στο 4,8% από 2,2% που ήταν την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα  με μέτρηση της ίδιας εταιρίας. Στην προβολή για τ

Μπούμερανγκ το κλείσιμο της βουλής για τον πρωθυπουργό

Σε μπούμερανγκ εξελίσσεται η πρωτοφανής αντιδημοκρατική απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει άρον-άρον την βουλή προκειμένου να παραγραφούν τα σκάνδαλα που αφορούν την κυβέρνησή του.

Χαρακτηριστική είναι η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1 που δείχνει την διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να εκτοξεύεται στο 4,8% από 2,2% που ήταν την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα  με μέτρηση της ίδιας εταιρίας. Στην προβολή για το τελικό αποτέλεσμα στην κάλπη των ευρωεκλογών η διαφορά αυτή μεταφράζεται σε 36,6% για το ΠΑΣΟΚ έναντι 30,6% για τη ΝΔ. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση στην κυβέρνηση στοίχισε η απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει την Βουλή. Το 65% των πολιτών θεωρούν ότι ο κ. Καραμανλής προχώρησε στο κλείσιμο της Βουλής όχι λόγω των ευρωεκλογών όπως προφασίστηκε ψευδώς στις ομιλίες του στην Θεσσαλονίκη αλλά για να συγκαλύψει τα σκάνδαλα. Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού μεταξύ υπουργών και βουλευτών οι οποίοι την θεωρούν επιεικώς «αμφίβολης δημοκρατικότητας» και προσθέτουν ότι «τους εγκλωβίζει και τους καθιστά όλους συνυπεύθυνους». Ο μόνος που εξέφρασε δημοσίως την διαμαρτυρία του είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας ο οποίος είπε ότι έμαθε την απόφαση από τα Μέσα Ενημέρωσης και πρόσθεσε ότι οι αρχηγοί καλύπτουν τους δικούς τους.

Στην αντιστροφή της τάσης μείωσης της ψαλίδας που είχε επικρατήσει την περασμένη εβδομάδα όπως έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις βάρυνε η τακτική που ακολούθησε ο κ. Καραμανλής ο οποίος «αθώωσε» τον κ. Αριστοτέλη Παυλίδη. Μάλιστα οι εξελίξεις δείχνουν τάση αποσυσπείρωσης της κομματικής βάσης της ΝΔ παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού να προκαλέσει πολιτική πόλωση.

Ο κ. Καραμανλής πάντως θα συνεχίσει να παίζει στο ταμπλό της πόλωσης και στην προσωπική αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Καραμανλής θα σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο κ. Παπανδρέου και θα δεχθεί την πρόκληση για ντιμπέιτ των δύο αρχηγών πριν τις ευρωεκλογές. Αν δεν δεχθεί θα φανεί ότι φυγομαχεί και θα αναιρεθεί το επιχείρημα της υπεροχής που προσπαθεί να οικοδομήσει τον τελευταίο μήνα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η δυστοκία στην εξεύρεση επικεφαλής για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Το ενδεχόμενο να είναι επικεφαλής εν ενεργεία υπουργός απομακρύνεται ενώ κερδίζει έδαφος η πρόταση για την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου. Η πρώην υπουργός σε συνέντευξή της στον City είπε ότι επιθυμεί να επανεκλεγεί στην Α΄ Αθήνας που θα είναι και η προσωπική της δικαίωση ωστόσο άφησε ανοικτό να δεχθεί να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου εφόσον της ζητηθεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης