Για Κυπριακό, Συρία και ΑΟΖ μίλησαν Βενιζέλος - Νταβούτογλου

Για Κυπριακό, Συρία και ΑΟΖ μίλησαν Βενιζέλος - Νταβούτογλου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως κοινός στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η Μεσόγειος και η Νοτιοανατολική Ευρώπη

Παπούλιας: Στρατηγικής σημασίας η ανάπτυξη σχέσεων με την Κίνα
Για Κυπριακό, Συρία και ΑΟΖ μίλησαν Βενιζέλος - Νταβούτογλου
Διμερή ζητήματα, το Κυπριακό, θέματα θαλασσίων ζωνών, η συριακή κρίση και η επικείμενη ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητήθηκαν στην αποψινή συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ ενώ είχε προηγηθεί 30λεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου - Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με ελληνική διπλωματική πηγή, ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν επίσης και η Χρυσή Αυγή και με αφορμή την πολύκροτη δίκη των νεοναζί στη Γερμανία που είχαν δολοφονήσει εννέα Τούρκους και ένα Έλληνα.

Κλείσιμο
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι μετέφερε στο συνομιλητή του την πρόταση του προέδρου της Κύπρου Αναστασιάδη, τόσο για την Αμμόχωστο, όσο και για να υπάρξει συνάντηση του κ. Νταβούτογλου με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως κοινός στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η Μεσόγειος και η Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σχετικά με την κατάσταση στην Αίγυπτο, η ελληνική πλευρά υποστήριξε πως πρέπει να σταθεροποιηθεί η χώρα και να οδηγηθεί στην πλήρη αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών.

«Η τριμερής συνάντηση που είχαμε χθες το βράδυ με τους συναδέλφους μου της Κύπρου και της Αιγύπτου είναι ένα σχήμα πολιτικής συνεργασίας που δεν στρέφεται εναντίον κανενός και προφανώς δεν έχει καμία εχθρική διάθεση σε σχέση με την Τουρκία», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης