Ψυχρός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ για την πώληση του «902»

Ψυχρός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ για την πώληση του «902»

Κανείς δεν πίστευε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ θα τολμούσε να προχωρήσει σε συναλλαγή με επιχειρηματικά συμφέροντα - Η είδηση αιφνιδίασε την  Κουμουνδούρου

Από "Βασίλισσα του καφέ", "Βασίλισσα της κόκας"
Ψυχρός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ για την πώληση του  «902»
Νέο λάδι στη φωτιά, που  υπάρχει στις σχέσεις του ΚΚΕ  με τον ΣΥΡΙΖΑ έριξε η απόφαση  του Περισσού να πωλήσει τον ραδιοτηλεοπτικό  σταθμό «902».

Η είδηση αιφνιδίασε την  Κουμουνδούρου και προκάλεσε τεράστιες απορίες, αν και το οικονομικό αδιέξοδο της επιχείρησης ήταν γνωστό εδώ και καιρό. Κανείς ωστόσο δεν  πίστευε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ  θα τολμούσε να προχωρήσει σε συναλλαγή με επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ  είχε πέσει στο τραπέζι από  την πλευρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η  ιδέα να υπάρξει συνεργασία, ώστε ο  «902» να μετεξελιχθεί σε ραδιόφωνο  και τηλεόραση όλης της αριστεράς.

Ενδεικτικά του κλίματος, που επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ για την  ενέργεια του ΚΚΕ είναι δύο  άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες  του χώρου: Το άρθρο του Θανάση Καρτερού στο left.gr και μία ανυπόγραφη παρέμβαση στην iskra.gr, την οποία διαχειρίζεται το αριστερό ρεύμα.

Κλείσιμο
Ο κ. Καρτερός μιλά για αθλιότητα και πράξη ακραίας και ανήθικης συναλλαγής και τονίζει ότι «μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμη, αλλά αυτή η πώληση είναι το άκρον άωτον του κυνισμού και του πολιτικού αμοραλισμού». Κάνει δε λόγο για «νομικά κόλπα, που μεταχειρίζεται η ηγεσία του ΚΚΕ για να ‘‘νομιμοποιήσει’’ την πώληση και να ‘‘μεταχειριστεί’’ τους εργαζόμενους».

Σημειώνει ακόμη: «Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά σίγουρα είναι βαθιά ανήθικο μια κομματική επιχείρηση, κομματικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία στήθηκαν, αδειοδοτήθηκαν και στηρίχτηκαν μέχρι σήμερα για να πολεμήσουν τον καπιταλισμό, να πωλούνται σήμερα σε ένα καπιταλιστή, για να κάνουν ακριβώς το αντίθετο: Να στηρίξουν τον καπιταλισμό!

Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμα τα «κόλπα» με το καθεστώς και την τύχη των εργαζομένων  στα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ, αλλά σίγουρα είναι βαθιά αντεργατικά. Και παρόμοια μέτρα, όπου κι αν είχαν  ληφθεί μέχρι σήμερα, το ΚΚΕ τα είχε καταδικάσει και ο 902 τα είχε στιγματίσει, ως αγριότητες ενός συστήματος που  πρέπει να ανατραπεί. Είναι δυνατόν  σήμερα τα ίδια μέτρα και την ίδια αγριότητα να επιβάλει το ΚΚΕ εν ονόματι οποιουδήποτε οικονομικού  τιμήματος;

Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά είναι σίγουρα  βαθιά αντιδημοκρατικό, μέσα ενημέρωσης που ανήκαν σε αριστερό κόμμα, στρέφονταν κατά της κυβέρνησης και κατά των  μνημονίων, μέσα σε μια νύχτα να μετατραπούν  σε προπαγανδιστές της κυβέρνησης και  των μνημονίων, επειδή το κόμμα-ιδιοκτήτης εισέπραξε από τον καπιταλιστή-αγοραστή κάποια χρήματα».

Για την iskra.gr της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά από την «πώληση τραγωδία του 902», ενώ παρατίθεται ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο: «Κύκλοι της Αριστεράς, τόνιζαν ότι είναι ακόμα νωρίς για να γίνει πλήρης αποτίμηση των αρνητικών εξελίξεων από την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού "902", χαρακτήριζαν. όμως, ως πραγματική τραγωδία όχι μόνο για το ΚΚΕ αλλά και για όλη την Αριστερά την πώληση και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη και πολύ δύσκολη για τον τόπο ώρα, του ραδιοτηλεοπτικού "902".

 Υπογράμμιζαν, ταυτόχρονα, ότι  ο ραδιοτηλεοπτικός "902" στα  χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, ανεξάρτητα από τον πολιτικό  προσανατολισμό τους, κάθε άλλο παρά υποβοηθητική εξέλιξη  θα είναι για την Αριστερά, σε μια περίοδο, ιδιαίτερα, που τα μέσα ενημέρωσης ασκούν μνημονιακή "πλύση εγκεφάλου" στο ελληνικό λαό, ενώ έχει τεθεί "λουκέτο" και στην ΕΡΤ. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, η εξέλιξη αυτή θα είναι ακόμα περισσότερο εφιαλτική, αν ο ραδιοτηλεοπτικός "902" έχει εκχωρηθεί σε δυνάμεις ακραίας μνημονιακής προπαγάνδας!

Άλλοι παρατηρητές τόνιζαν  ότι το ΚΚΕ προτίμησε την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού "902", αντί να αποδεχθεί προτάσεις που είχαν  τεθεί στο τραπέζι από ανεξάρτητους αριστερούς δημοσιογραφικούς κύκλους  για να μετατραπεί και να λειτουργήσει ο ραδιοτηλεοπτικός "902", αποτελεσματικά και αποδοτικά, ως κανάλι όλης της  Αριστεράς, με τη στήριξη όλων των  Αριστερών δυνάμεων. Μια τέτοια πρόταση, άλλωστε, θα ήταν σύμφωνη όχι μόνο με το συμφέρον της Αριστεράς αλλά και με το γεγονός ότι τόσο η  τηλεοπτική όσο και η ραδιοφωνική  συχνότητα του "902" παραχωρήθηκαν  στο κόμμα του ΚΚΕ για τις  δικές του επικοινωνιακές ανάγκες  και όχι για τη μεταβίβαση τους μέσω του ΚΚΕ σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης