Σε παραγραφή των αδικημάτων του «ποντάρει» ο Παπακωνσταντίνου

Σε παραγραφή των αδικημάτων του «ποντάρει» ο Παπακωνσταντίνου

Τα μέλη της Προανακριτικής αποφάσισαν να δώσουν δεκαήμερη προθεσμία στον πρώην υπουργό, να εξεταστεί στις 27 Ιουνίου

Σε παραγραφή των αδικημάτων του «ποντάρει» ο Παπακωνσταντίνου
Σε νομικίστικους τακτικισμούς κατέφυγε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου προκειμένου να «δραπετεύσει» από την σημερινή προγραμματισμένη κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο, «ποντάροντας» στην παραγραφή των αδικημάτων του μέσω πιθανής πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ειδικότερα, στην επιτροπή εμφανίστηκε ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, επιμένοντας στο αίτημα της δίμηνης παράτασης (!) της εξέτασης του πελάτη του, παρά το γεγονός ότι το Προεδρείο της προανακριτικής το είχε απορρίψει από την περασμένη εβδομάδα.

Πάντως, το σύνολο των μελών της προανακριτικής (εκτός του κ. Ηλία Κασιδιάρη που ζήτησε να προσέλθει άμεσα ο κ. Παπακωνσταντίνου) αποφάσισαν να δώσουν 10ήμερη προθεσμία στον πρώην υπουργό, να εξεταστεί στις 27.6.2013 και να παραδώσουν το πόρισμά τους στην Ολομέλεια στις 4.7.2013.

Κλείσιμο
Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι στον προγραμματισμό τους φαίνεται να έχουν λάβει υπόψη και τις οριακές προθεσμίες που θα προέκυπταν στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα, έμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες εξηγούν ότι εάν η σημερνή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών οδηγηθεί σε αδιέξοδο δεν σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διαλύσει την Βουλής. Αντιθέτως, θα ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών με την Ολομέλεια σε λειτουργία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης