Προκαλούν και αρνούνται να καταθέσουν οι εξαδέλφες Παπακωνσταντίνου

Προκαλούν και αρνούνται να καταθέσουν οι εξαδέλφες Παπακωνσταντίνου

Απερρίφθη το αίτημα για βίαιη προσαγωγή τους - Νωρίτερα έστειλαν επιστολή ενημερώνοντας το προεδρείο της Προανακριτικής ότι δεν θα παραστούν στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση

Προκαλούν και αρνούνται να καταθέσουν οι εξαδέλφες Παπακωνσταντίνου
«Ύποπτες» λόγω σύμπτωσης ισχυρίζονται ότι είναι οι εξαδέλφες του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε νέο υπόμνημα-«καρμπόν» με το προηγούμενο, με το οποίο ενημέρωσαν την Προανακριτική επιτροπή της Βουλής ότι αρνούνται να καταθέσουν.

Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου αναφέρουν στο κείμενό τους: «Δηλώνω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Εθνικό Κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αν μη τι άλλο, ο πατέρας μου, Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου, διήνυσε ουσιαστικά την ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες εποχές.

Εν τούτοις, από σειρά άτυχων συμπτώσεων, εμφανίζομαι ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Κλείσιμο
Οι υποψίες είναι αβάσιμες . Για τις πράξεις αυτές έχω κληθεί και εξεταστεί, ως ύποπτη, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς… Οι πράξεις επι των οποίων με καλείτε να εξεταστώ ως μάρτυρας εμπεριέχονται στις πράξεις για τις οποίες εξετάστηκα. Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησης μου δυνατόν -θεωρητικώς- να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον μου.

Ετσι κατά το νόμο (αρθρ. 223 παρ 4 ΚΠΔ) δικαιούμαι να μην απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Τη χρήση  αυτού του δικαιώματος γνωστοποιώ με την παρούσα».

Να σημειωθεί ότι η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου θεωρείται ύποπτη από τη Δικαιοσύνη, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την αδελφή της Μαρίνα, η οποία επικαλείται την ιδιότητα της «συζύγου ύποπτου».

«Όχι» στη βίαιη προσαγωγή των εξαδέλφων λέει η Προανακριτική

Αρνητική ψήφο στο αίτημα της βίαιης προσαγωγής των δύο εξαδέλφων του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου έδωσε η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής επικαλούμενη σχετικό βούλευμα του Αρείου Πάγου περί «προστασίας» των προσώπων που έχουν κριθεί «ύποπτοι» από την Δικαιοσύνη.

Το αίτημα της βίαιης προσαγωγής κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, υπέρ του αιτήματος δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ζ. Κωνσταντοπούλου, Σ. Κοντονής, Θ. Δρίτσας) οι οποίοι όμως αποχώρησαν πριν την σχετική ψηφοφορία προκειμένου να μεταβούν στην Αγία Παρασκευή και να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Όπως μάλιστα δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου εξερχόμενη της αίθουσας, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης για αύριο, λόγω των δραματικών εξελίξεων στο ραδιομέγαρο.

Ψήφο υπέρ της βίαιης προσαγωγής έδωσε ο κ. Βασίλης Γιοβανόπουλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ κατά ψήφισαν οι κ.κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Καλαντζή και Αδωνης Γεωργιάδης από την ΝΔ, ο κ. Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ), ο κ. Βασίλης Οικονόμου από την ΔΗΜΑΡ και ο κ. Σπύρος Χαλβατζής του ΚΚΕ.

Πέραν αυτών αποφασίστηκε να μεταβούν την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο στο Ισραήλ η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ. Γιώργος Καλαντζής (ΝΔ), προκειμένου να εξετάσουν τον κ. Σάμπυ Μιωνη, εκπρόσωπο του επενδυτικού κεφαλαίου των 550 εκατ. δολαρίων.

Αύριο είναι προγραμματισμένη η εξέταση των κ.κ. Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης