Στην αντεπίθεση για το αντιρατσιστικό πέρασε ο Σαμαράς

Στην αντεπίθεση για το αντιρατσιστικό πέρασε ο Σαμαράς

Καλεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να εγκαταλείψουν την δική τους πρόταση και να ψηφίσουν το σχέδιο της ΝΔ - Επιστολή απάντηση στον Ν. Βαλαωρίτη – Στη 1 το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντάισελμπλουμ

Στην αντεπίθεση για το αντιρατσιστικό πέρασε ο Σαμαράς
Ρελάνς στο παιχνίδι των εντυπώσεων γύρω από το αντιρατσιστικό μετά την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ημερών επιχείρησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με την επιστολή απάντησής του στον ποιητή κ. Νάνο Βαλαωρίτη και με την κατάθεση του σχεδίου νόμου της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς θέλησε να διασκεδάσει τις αιτιάσεις ότι αρνήθηκε την κατάθεση του νομοσχεδίου που είχε συντάξει ο αρμόδιος υπουργός κ. Αντώνης Ρουπακιώτης προκειμένου να μην αποξενωθεί από δεξιούς ψηφοφόρους που έχουν βρει πολιτική στέγη στην Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα θέλησε να ικανοποιήσει και τους διεθνείς παράγοντες, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το εβραϊκό λόμπι που του ζητούν να πάρει μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής. Στην επιστολή του στον κ. Βαλαωρίτη αναφέρει ότι είχε εγκαίρως πριν και μετά τις εκλογές αναφερθεί στον κίνδυνο του νεοναζισμού.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης εκτρέφει τον νεοναζισμό στην χώρα μας και αποδίδει ευθύνες στους ακτιβιστές της Αριστεράς ότι «ασκούν ιδεολογική τρομοκρατία» στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Δυστυχώς, αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία που επιβλήθηκε για χρόνια - να μη μιλάμε, δηλαδή, για το πρόβλημα και να απαξιώνουμε όσους τολμούν να το θέτουν - οδήγησε επίσης στο δυνάμωμα των νεοναζί! Αν θέλουμε πραγματικά να τους αφοπλίσουμε και να τους περιθωριοποιήσουμε, αυτό πρέπει να σταματήσει. Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δυναμώνουν και να τους περιθωριοποιήσουμε πλήρως. Όχι να τους μετατρέψουμε σε δήθεν «θύματα» και να τους δυναμώσουμε!».

Παράλληλα η ΝΔ κατέθεσε σχέδιο νόμου για αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που προβλέπει την τιμωρία όσον επιδοκιμάζουν η αμφισβητούν τη σοβαρότητα των γενοκτονιών που αναγνωρίστηκαν από την Ελληνική Βουλή, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού». Η ηγεσία της ΝΔ υποστηρίζει ότι έτσι συμπληρώνεται το νομικό πλαίσιο του 1979 και εκτιμά ότι «θα τύχει ευρύτατης στήριξης επιτίθεται στους δύο κυβερνητικούς του εταίρους με ανακοίνωση στην οποία τους καταλογίζει «κομματικά παιχνίδια εντυπωσιασμού».  Θεωρεί δε ότι η πρότασή της μπορεί να τύχει ευρείας στήριξης. Στην ουσία καλεί το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ να εγκαταλείψουν την δική τους πρόταση και να ψηφίσουν το σχέδιο της ΝΔ.

Φυσικά τα δύο άλλα κόμματα δεν σκοπεύουν να κάνουν κάτι τέτοιο και έτσι προκύπτει αδιέξοδο αφού με τον συσχετισμό δυνάμεων στην Βουλή δεν περνάει καμία πρόταση.

Εκτιμάται ότι θα γίνει προσπάθεια συμβιβασμού σε δεύτερο χρόνο όπου θα παιχθεί και το παιχνίδι των εντυπώσεων.
 
Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο πρόεδρο κ. Σάκη Ιωαννίδη. Ο κ. Σαμαράς προέτρεψε τους νέους του κόμματος να κρατήσουν ψηλά την σημαία και την χώρα και να είναι δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται. Είπε ακόμη ότι ζούμε ημέρα δικαίωσης και ελπίδας για την χώρα.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup
Με τον πρόεδρο του Eurogoup κ. Γέρουν Νταισελμπλουμ θα συναντηθεί σήμερα στις 13.00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Στην συνάντηση θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην ΕΕ και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει γεύμα στο οποίο είναι προσκεκλημένοι και οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί -αν και είναι αμφίβολο αν θα συμμετάσχει ο κ. Φώτης Κουβέλης λόγω προσωπικού κωλύματος.
               
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης