Αθωώθηκε ο Κασιδιάρης και προκαλεί

Αθωώθηκε ο Κασιδιάρης και προκαλεί

«Τρίβω στα μούτρα σας αυτή την απόφαση, στα αφεντικά σας, στους εργολάβους σας, στους καναλάρχες... Είμαστε πανίσχυροι και πολύ σύντομα θα είμαστε κυρίαρχοι»

Αθωώθηκε ο Κασιδιάρης και προκαλεί
Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε σχετικά με την αιματηρή επίθεση σε βάρος μεταπτυχιακού φοιτητή, στη Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, το 2007.
 
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που αρνήθηκε το κατηγορητήριο αποδίδοντας το σε στοχοποίησή του, από άτομα που δεν κατονόμασε, αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της απλής συνδρομής στα αδικήματα της ληστείας, απρόκλητης σωματικής βλάβης, εξύβρισης και οπλοκατοχής!
 
Η αθώωση ήρθε από το δικαστήριο μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας και αφού ο Πρόεδρός του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κ. Γιώργος Τσιμπέρης,  κατέληξε στην κρίση πως η βασική μαρτυρία της πανεπιστημιακού κ. Μαρίας Βαβαγιάννη αποδυναμώθηκε αρκετά κατά την ακροαματική διαδικασία και «γεννά» αμφιβολίες, αφού δεν μπορεί να απαντήσει, όπως είπε, σε ερωτήματα της απλής λογικής.
 
Κλείσιμο
«Όλοι κάνουμε λάθη, δεν πειράζει» ανέφερε, ωστόσο, ο Πρόεδρος πριν ανακοινώσει την αθωωτική απόφαση για τον Ηλία Κασιδιάρη, που προκάλεσε τα χειροκροτήματα μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Εφετείου από νωρίς το πρωί! Κατά τον Πρόεδρο δεν επιβεβαιώθηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι υπήρξε διαφυγή των δραστών με ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ προέκυψαν και αμφιβολίες για το βουλητικό της απλής συνδρομής στα αδικήματα της ληστείας, απρόκλητης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας, οπλοχρησίας και εξύβρισης.
 
«Αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή» φώναζαν λίγα λεπτά αργότερα, όταν πια ο Ηλίας Κασιδιάρης πέρασε την πόρτα του δικαστηρίου ελεύθερος, τα μέλη του κόμματος, που είχαν «συσπειρωθεί» απέναντι στους άνδρες του ΜΑΤ που φρουρούσαν από νωρίς το πρωί τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του δικαστηρίου.
 
Από τη δικαστική αίθουσα πέρασαν προς συμπαράσταση του Ηλία Κασιδιάρη οι συνάδελφοί του βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Παππάς. Έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν όμως και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, η  Μαρία Μπόλαρη και η Αφροδίτη Σταμπουλή. Την αθώωση του κατηγορουμένου βουλευτή είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα  ο εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας πως η μαρτυρίας της κ. Βαβαγιάννη εμπεριέχει ανακρίβειες.
 
Η υπόθεση
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλόμπς και μαχαίρωσαν τον μεταπτυχιακό φοιτητή, το 2007, από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα. Η εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, της κ. Βαβαγιάνη που είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο τις πινακίδες του οποίου συγκράτησε η ίδια. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες ανήκε στον βουλευτή, πλην όμως ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό. Υποστήριζε και υποστήριξε και ενώπιον του δικαστηρίου ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.
 
 
«Είσαι αναρχικός ρε μ….;»
 
Θύμα της επίθεσης που έγινε στην Πολυτεχνιούπολη Ζωγράφου είναι ο μεταπτυχιακός φοιτητής Κώστας Διαλυνάς, που βίωσε εκ νέου τον «εφιάλτη» της επίθεσης καταθέτοντας στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: «Βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου με πλησίασε κάποιος και με ρώτησε: «είσαι αναρχικός ρε μ….;». Αιφνιδιάστηκα. Έβγαλε ένα ξύλινο ρόπαλο και παράλληλα βλέπω άλλους τέσσερις με γκλόπς πάνω από το κεφάλι μου. Κατάφερα να τρέξω αλλά με πιάσανε. Με χτυπούσαν με αλλεπάλληλα γρονθοκοπήματα, μπουνιές και κλοτσιές. Προσπαθούσα να προστατέψω το κεφάλι μου. Μου ζητήσανε την ταυτότητά μου, εγώ αρνήθηκα και ξεκίνησε ένας νέος γύρος, χτυπημάτων και ύβρεων. Εγώ έψαχνα την ταυτότητά μου και αργούσα να τη βρω. Κάποιος από την παρέα φώναξε: «Σταματήστε να δώσει πρώτα τη ταυτότητα». Δεν ξέρω με τι τρόπο έφυγαν».
 
Πρόεδρος: Από πού ήταν τα άτομα αυτά;
 
Κ. Διαλυνάς: Ήταν από την Χρυσή Αυγή, αφήσανε φυλλάδια φεύγοντας και ταυτότητα. Ήταν άνθρωποι οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια και χτυπούσαν έναν άνθρωπο. Δεν ξέρω αν είχα στοχοποιηθεί….
 
Πρόεδρος: Πιστευτέ ότι είχε κάποια συμμετοχή ο Κασιδιάρης;
 
Κ. Διαλυνάς. Για μένα αυτό είναι δεδομένο. Το αυτοκίνητο που διέφυγαν οι δράστες ήταν στο όνομα του Κασιδιάρη. Υπάρχει μαρτυρία της κ. Βαβαγιάννη.
 
Στη συνέχεια, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Μάριος Στιρμπέρης, ο οποίος τόνισε πως γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ενημερώθηκε από τη γραμματεία ότι άγνωστοι μαχαίρωσαν έναν φοιτητή. Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι τηλεφώνησε στο 166 και ότι στη συνέχεια δέχθηκε τηλεφώνημα από την συνάδελφό του κ. Βαβαγιάνη, η οποία τον ενημέρωσε ότι είδε αγνώστους να βγαίνουν από το αυτοκίνητο και να βγάζουν μέσα από τα μπουφάν τους ρόπαλα.
 
Γ. Ηρειώτης (συνήγορος υπεράσπισης Η. Κασιδιάρη): Ποιος μετέφερε το περιστατικό στο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε και διαδήλωση; Πως έβγαλαν ανακοίνωση Σύριζα και ΚΚΕ;
 
Μ. Στριμπέρης: Και τι με αφορά εμένα αυτό, γιατί με ρωτάτε..
 

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας

 
Η καθηγήτρια Πανεπιστημίου κ. Μαρία Βαβαγιάννη η οποία κατά συγκράτησε τον αριθμό του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του Κ. Διαλυνά, κατέθεσε στο δικαστήριο πως τον αριθμό του οχήματος είχε συγκρατήσει και ο σύζυγος της. «Από χαρακτήρα δεν διανοήθηκα να κρύψω μια πληροφορία για μια επίθεση που έγινε μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο», είπε η μάρτυρας
 
Πρόεδρος: Γνωρίζατε τον κ. Κασιδιάρη;
 
Μάρτυρας: Όχι τότε δεν τον γνώριζα
 
Πρόεδρος: Είχατε ιδεολογική αντιπαράθεση;
 
Μάρτυρας: Όχι βέβαια, το αυτοκίνητο στάθμευσε μπροστά μου   και με συγκράτησα τον αριθμό των πινακίδων.
 

Οι μάρτυρες υπεράσπισης Κασιδιάρη
 
Στο δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορητηρίου που προτάθηκαν, όμως, από την πλευρά του κ. Κασιδιάρη κατέθεσαν δυο γιατροί του «Μετροπόλιταν» οι κ.κ. Διαλεχτάκος και Μανωλάκος, οι οποίο υποστήριξαν πως ο κατηγορούμενος βουλευτής την ώρα του περαστικού ήταν στο νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» και συναντήθηκε μαζί τους.
 
Επίσης, στο δικαστήριο κατέθεσε και ο υπάλληλος του πάρκινγκ όπου υποστήριξε ότι πάρκαρε το αυτοκίνητο του ο Η. Κασιδιάρης, προκειμένου να μεταβεί στο νοσοκομείο και να πραγματοποιήσει τα προγραμματισμένα ραντεβού του.
 
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε πως στο πάρκινγκ αυτό απέχει 10 με 15 λεπτά από το νοσοκομείο. Υποστήριξε ότι εκεί μπορεί κάποιος να παρκάρει χωρίς να πληρώσει, αλλά δίνοντας φιλοδώρημα στο παρκαδόρο και λαμβάνοντας εν είδη απόδειξης ένα χαρτάκι.
 
Ακόμη, στο δικαστήριο κατέθεσε και η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου, η οποία υποστήριξε πως η ιστοσελίδα «Indymedia» έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν στοιχεία του βουλευτή και κατηγορούμενου όπως και στοιχεία δικαστών και δημοσιογράφων! Με αυτό τον της τον ισχυρισμό η μάρτυρας, θέλησε να καταδείξει ότι τα στοιχεία του κατηγορουμένου βρίσκονταν σε κοινή θέα και ήταν προσβάσιμα για τον καθέναν.
 
«Συμπάσχω με τον κ. Διαλυνά»!
 
Στην απολογία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι «η κ. Βαβαγιάνη λέει ψέματα», ότι ανήκει στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί ουκ ολίγες φορές από άτομα του συγκεκριμένου χώρου. «Τα άτομα αυτά μάλλον της έδωσαν τον αριθμό και την έπεισαν να πάει στην αστυνομία» είπε ο κατηγορούμενος και στη συνέχεια προχώρησε σε καταδίκη της επίθεσης σε βάρος του φοιτητή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συμπάσχω με τον κ. Διαλυνά, αυτές είναι πράξεις αλητείας. Αυτό που προσπαθώ να χτίσω εγώ το κόμμα, αυτές οι πράξεις το γκρεμίζουν… Είχαν στήσει φωτογράφο στη γιορτή νεολαίας για να πάρουν τα στοιχεία μου…».
 
Εισαγγελέας: Και λέτε ότι μια καθηγήτρια πανεπιστημίου το έκανε όλο αυτό;
 
Η. Κασιδιάρης: Είναι στο δικό τους πολιτικό χώρο.
 
 
Και μια εμβόλιμη καταδίκη
 
Και ενώ η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον Η. Κασιδιάρη βρίσκονταν στην μέση, το δικαστήριο αποφάσισε να δικάσει μια άλλη «κρατημένη» υπόθεση με κατηγορούμενο για ληστεία έναν αλλοδαπό που δεν μιλούσε καν ελληνικά. Με διαδικασία που διήρκησε το πολύ 15 λεπτά -και αφού πια εμφανίστηκε ο μεταφραστής- το δικαστήριο επέβαλε με κάθειρξη έξι ετών στον αλλοδαπό κατηγορούμενο και παράλληλα διέταξε την απέλασή του από τη χώρα. «Θάνατος», «Ισόβια» και άλλα τέτοια σχόλια ήταν η «ετυμηγορία» κάποιων παρευρισκόμενων στο ακροατήριο που ανενόχλητοι σχολίαζαν σε χαμηλό όμως πάντα τόνο….
 

Τα τσοντοκάναλα

 
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της δίκης ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε: «Μέχρι σήμερα τα τσοντοκάναλά σας με έλεγαν ότι είμαι ληστής, μαχαιροβγάλτης και εγκληματίας. Εγώ από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι είμαι αθώος. Σήμερα η δικαιοσύνη είπε ότι είμαι αθώος. Τρίβω στα μούτρα σας αυτή την απόφαση, στα αφεντικά σας, στους εργολάβους σας, στους καναλάρχες και στους θλιβερούς πολιτικούς μας αντιπάλους, που πολλοί θα ήθελαν σήμερα η Χρυσή Αυγή να είναι στο περιθώριο. Όμως, είμαστε εδώ. Είμαστε πανίσχυροι και πολύ σύντομα θα είμαστε κυρίαρχοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την αθώωσή από το δικαστήριο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής».
 
 
 




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης