Την αθώωση Κασιδιάρη πρότεινε ο εισαγγελέας

Την αθώωση Κασιδιάρη πρότεινε ο εισαγγελέας

Αρνήθηκε την κατηγορία ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε ότι έχει «στοχοποιηθεί» από τον ΣΥΡΙΖΑ - Αστυνομοκρατείται η δικαστική αίθουσα - Τη δίκη παρακολουθούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και υποστηρικτές του κόμματος

Την αθώωση Κασιδιάρη πρότεινε ο εισαγγελέας
Την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη πρότεινε ο εισαγγελέας πριν από λίγα λεπτά.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε ότι είχε συμμετοχή στην αιματηρή επίθεση εναντίον διδακτορικού φοιτητή -η οποία σημειώθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007- ενώ υποστήριξε ότι έχει «στοχοποιηθεί» από τον ΣΥΡΙΖΑ! 

Η εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα η οποία είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.

Σε σύντομη τοποθέτησή του, ο κ. Κασιδιάρης αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι την ημέρα του συμβάντος το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν στα χέρια του και ότι είχε τα κλειδιά, αφού υποστηρίζει ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν ως ιατρικός επισκέπτης και το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.

Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι η καθηγήτρια Μαρία Βαβαγιάννη -η οποία συγκράτησε τις πινακίδες του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες- έκανε την κατάθεσή της 13 μέρες μετά το συμβάν. 
Κλείσιμο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του μεταπτυχιακού φοιτητή Κώστα Διαλυνά, και έκανε λόγο για πράξεις αλητείας, οι οποίες όπως είπε «αποτελούν εμπόδιο στο κόμμα που αυτός προσπαθεί να χτίσει για χρόνια»...

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπς και μαχαίρωσαν τον φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.

Η αίθουσα του μονομελούς εφετείου κακουργημάτων είναι γεμάτη από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ενώ παροντες είναι και οι βουλευτές του κόμματος Παππάς, Μπαρμπαρούσης, Μίχος και Λαγός, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά. 

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα, ωστόσο το Α' Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε τη συνεδρίασή του για σήμερα.

Η υπόθεση εκκρεμεί πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής. Για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης