PROTOTHEMA

Πολιτική

Μία μέρα μετά το τετ-α-τετ Σαμαρά - Ερντογάν στο Κατάρ

Διπλωματικές αψιμαχίες Αθήνας - Άγκυρας για τους ιμάμηδες

Διπλωματικές αψιμαχίες Αθήνας - Άγκυρας για τους ιμάμηδες

Ερντογάν: Ζήτησα από τον Σαμαρά ακύρωση της απόφασης για τους ιμάμηδες - «Τέτοιες δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις» απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

«Μετέφερα στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία μας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση (που αφορά στο διορισμό 240 ιμάμηδων στη δυτική Θράκη) και να ακυρωθεί» είπε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική του ομάδα για τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ.

«Επιθυμούμε ολόψυχα να λυθούν τα θέματα που προέκυψαν τελευταία και κυρίως το θέμα των 240 ιμάμηδων, έτσι ώστε να μην θίγεται η αντίληψη της καλής γειτονίας και συνεργασίας μας» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε: «Του ζητήσαμε μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν τις μειονότητες, (του ζητήσαμε) να μην λαμβάνονται μέτρα εναντίον τους και να ακούγονται οι απόψεις, οι επιθυμίες και προτάσεις τους».

«Μας είπαν ότι θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για το θέμα και θα το επανεξετάσουμε» κατέληξε ο κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξήγησε ότι την ώρα που πλησίαζε η στιγμή της αναχώρησής του από το Κατάρ, δέχτηκε την πρόσκληση του κ. Σαμαρά για μια συνάντηση, στην οποία εξετάστηκαν κυρίως ορισμένα μέτρα που αποφασίστηκαν τον τελευταίο καιρό για τη μειονότητα της δυτικής Θράκης.

«Τέτοιες δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις» απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις που αποδίδονται στον πρωθυπουργό της Τουρκίας αναφορικά με το καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ανέφερε τα εξής:
 
«Εάν αποδίδονται σωστά τα όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, θα ήθελα να σημειώσω ότι τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, τα χειρίζεται με υπευθυνότητα η Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας. Αυτό επιβεβαιώνει η πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Η Ελληνική Πολιτεία κινείται πάντοτε με σεβασμό στις Διεθνείς Συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέτοιες δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις».
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ31/01/201309:24

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ : Ενας ακόμα εξευτελισμός του ελληνικού κράτους και της ελληνικής δικαιοσύνης είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποίαν εφαρμόζεται ο μουσουλμανικός νόμος της Σαρίας των μουσουλμανικών κρατών. Το νόμο αυτό μας τον έχει επιβάλλει η Τουρκία , στην οποία σημειωτέον τον έχει καταργήσει από το 1926 ο Μουσταφά Κεμάλ. Κι όμως οι Ελληνες μουσουλμάνοι που κατοικούν στη Δυτική Θράκη Τούρκοι κατά τον Αμερικα νό πρωθυπουργό της Ελλάδας , αλλά και από το εκτελών τις εντολές του Club Bilderberg ελληνικό υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με υπουργό επίσημο μέλος της εν λόγω λέσχης , και υπερυπουργό την εκπροσωπούσα την Τουρκία σαυτό κ. Θάλεια Δραγώνα , που μας έχει δηλώσει ότι κλέψαμε την τουρκική κουλτούρα , αλλά και ότι δεν είμαστε Ελληνες αλλά μας έκαναν Ελληνες για να διαλύσουν τη θεόπνευστη Οθωμανική Αυτοκρατορία , την οποίαν προσπαθεί με πάθος να επαναφέρει , μαζί με τον θεωρητικό του Στρατηγικού Βάθους της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου . Εν ολίγοις προς το παρόν οι οικογενειακές και οι κληρονομικές υποθέσεις των μουσουλμάνων Ελλήνων της Δυτικής Θράκης , εκδικάζονται με το νόμο της Σαρίας που εφαρμόζει ανενόχλητος ο ψευδομουφτής , εκδίδοντας αστήρικτες , αδικαιολόγητες και μεροληπτικές αποφάσεις οι οποίες είναι διάτρητες νομικώς ! Δηλαδή ο μουσουλμανικός αυτός νόμος , που κατ εντολή της Τουρκίας υφίσταται στην Ελλάδα ενώ στην Τουρκία έχει καταργηθεί , παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και αυτά της ισότητας των δύο φύλων έναντι του νόμου. Οι γάμοι λύνονται από τον σύζυγο και η σύζυγος δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει διατροφή . Επίσης οι κόρες δικαιούνται το ήμισυ του κληρονομικού δικαιώματος σε σχέση με τους υιούς ! Δυστυχώς όμως καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να καταργήσει αυτή την οπισθοδρομικότητα στο ραγιαδισμό των Ελλήνων !... Ετι περαιτέρω σήμερα που όλοι εργάζονται για τη μουσουλμανοποίηση των Βαλκανίων . Επειδή υπήρξε διαμαρτυρία όταν κάποιος ανέφερε ότι ο νυν Πλανητάρχης κ. Μ. Ομπάμα είναι μουσουλμάνος και ότι από αυτό το γεγονός υπάρχει έξαρση της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τη μουσουλμανική Τουρκία επικεφαλής , αναφέρω άνευ σχολίων για τον κ. Μπαράκ Ομπάμα τα εξής : Πατέρας μουσουλμάνος . Πατριός επίσης μουσουλμάνος . Σπουδές στην ισλαμική Ινδονησία ! Μήπως τελικώς είναι κρυπτοχριστιανός , ή μάρτυς του Γιαχβέ Τάδε έφη ο Φ.Π. στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 05-06-2010.

Απάντηση
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ31/01/201309:05

Τελικά ο Αντώνης, πήγε στο Κατάρ για μαλλί απ'τους Εμίρηδες και βγήκε κουρεμμένος απ'τον Ερντογάν! Τελικά, και την Ανταρκτική να επισκεφτεί ο Αντώνης, θα βρεί όλως τυχαίως εκεί να τον περιμένει ο Ερντογάν!!!!!

Απάντηση
ΠΑΝΤΕΛΗΣ30/01/201320:52

ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣΗ ΠΟΜΑΚΟΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΗΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝΣΕΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΙΚΟΥΟΤΗΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΡΑ ΜΗΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΑΝΟΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΦΥΡΙΖΗ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΗ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΗ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΩΝΤΟΣΗ ΟΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΗ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΗΚΙΣΗ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΝΗΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΛΗ Η ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ Η ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΗΣ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Απάντηση
Τσαν 30/01/201320:49

Όταν οι Τούρκοι έδιωχναν τους "τούρκοχριστιανούς" από την Πόλη και τις άλλες περιοχές που υπήρχε η μειονότητα, έπρεπε η Ελλάδα να διώχνει αντίστοιχους "ελληνομουσουλμάνους". Μια ζωή προδότες κυβερνούσανε αυτό τον τόπο και τώρα η προδοσία είναι στο ζενίθ. Αλλά πλησιάζει η ώρα του ταμείου...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία