Τα Chanel και τα ταγάρια γίνανε μαλλιά-κουβάρια (επεισ. 2)

Τα Chanel και τα ταγάρια γίνανε μαλλιά-κουβάρια (επεισ. 2)

Για «σεξιστικό σχολιασμό της εμφάνισης των γυναικών βουλευτών στα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο» κάνει λόγο η επιτροπή Ισότητας της Βουλής - Αιχμές για τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, που είχε δηλώσει ότι «η Βουλή δεν είναι πασαρέλα»

Τα Chanel και τα ταγάρια γίνανε μαλλιά-κουβάρια (επεισ. 2)
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη έστειλε η κυρία Κατερίνα Παπακώστα, ως πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας, προκειμένου να καταγγείλει «σεξιστικό σχολιασμό της εμφάνισης των γυναικών βουλευτών στα ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο».

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή της κυρίας Παπακώστα φαίνεται να στοχεύει προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της επιτροπής Δεοντολογίας, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε επισημάνει δημόσια ότι οι βουλευτές πρέπει να σέβονται τους ενδυματολογικούς κώδικες, εξηγώντας πως «η Βουλή δεν είναι πασαρέλα» και ότι «οι βουλευτές θα πρέπει όχι μόνο να σέβονται τη Βουλή με την ενδυμασία τους, αλλά και να μην προκαλούν το λαό που δοκιμάζεται»  .

Η συγκεκριμένη απαίτηση είχε ως συνέπεια να ακολουθήσουν αρκετά φωτορεπορτάζ με τα ταγιέρ, τις γόβες, τις τσάντες και τα αμπέχονα των βουλευτών.
Κλείσιμο

Πάντως, η κυρία Παπακώστα και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής Ισότητας αποφάσισαν ομόφωνα να διαμαρτυρηθούν μέσω επιστολής, στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η αποδοκιμασία της εμφάνισης συνιστά άλλο ένα δείγμα υποτίμησης και στοχοποίησης και ταυτόχρονα υποβάθμισης του θεσμού του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Πέραν αυτών, η κυρία Μαρία Ρεπούση χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «σεξισμό κατά των γυναικών», ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου συμφώνησε μεν, υποστήριξε δε «πως μια τέτοια ενέργεια θα ανοίξει νέο κύκλο δημοσιότητας σε βάρος των γυναικών της Βουλής».

Από την άλλη, η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «εμένα δεν με ενδιαφέρει αν μου γράψουν πως φόρεσα ό,τι βρήκα. Ούτως ή άλλως αυτό κάνω κάθε μέρα. Στις εκπτώσεις ντυνόμουν και στις εκπτώσεις θα συνεχίσω να ντύνομαι. Ας μου γράφουν ό,τι θέλουν».
Τα Chanel και τα ταγάρια γίνανε μαλλιά-κουβάρια

Σε γενικές γραμμές το ντύσιμο των γυναικών στη Βουλή ακολουθεί τα στερεότυπα ανά πτέρυγα, ενώ το συνολικό dress code τους αντανακλά και πόσο συμπαγή είναι τα κόμματά τους. Ετσι, οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχουν γεμάτες τις ντουλάπες τους με ταγέρ, κοστούμια, φορέματα, ακριβές τσάντες και ψηλοτάκουνα, ενώ στις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται ανομοιομορφία σε τόσα επίπεδα όσες περίπου είναι και οι Συνιστώσες του. Από τη συνιστώσα Δούρου - Κωνσταντοπούλου (σικ κουλτούρα), τη συνιστώσα «Βίλα Αμαλία» (καθαρόαιμο αριστερό λουκ) μέχρι τη συνιστώσα «άφησα στη μέση το σίδερο», με κύρια εκπρόσωπο τη βουλευτή Ιωάννα Γαϊτάνη, είναι ένα αμπέχονο δρόμος. Ελεύθερο dress code έχουν και στη ΔΗΜ.ΑΡ., με δύο βασικά μοντέλα: αυτό της διανοούμενης Μαρίας Ρεπούση και εκείνο της σέξι Νίκης Φούντα.

Περιποιημένες και κομψές



Μια από τις πιο σικ εμφανίσεις ήταν της Θεοδώρας Τζάκρη



Η Ελενα Κουντουρά δεν αποχωρίστηκε καμία στιγμή το CK τσαντάκι της



Πιο σέξι της ημέρας ανακηρύχθηκε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, που συνδύασε στενή μαύρη μίνι φούστα με κόκκινα γοβάκια



Μαρία Κανελλοπούλου



Κατερίνα Παπακώστα



Ελενα Ράπτη



Ολγα Κεφαλογιάννη

«εβαλα ο,τι βρηκα»



Ιωάννα Γαϊτάνη



Παναγιώτα Δριτσέλη



Κατερίνα Ιγγλέζη



Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου



Θεανώ φωτίου

Rock Star
Τα leather είναι τάση και αυτό φαίνεται να το ξέρουν τουλάχιστον δύο γυναίκες στη Βουλή: η Σοφία Βούλτεψη της Νέας Δημοκρατίας και η Κατερίνα Μάρκου της ΔΗΜ.ΑΡ. Η δεύτερη, προφανώς, είχε κανονίσει έξοδο μετά την ψηφοφορία - εξ ου και το look «για ένα ποτό στο “Venue” ή στον Ρέμο».



Τη Σοφία Βούλτεψη, κι αν είναι ροκ, μην τη φοβάσαι



Ετοιμη για τη βραδινή της έξοδο φαινόταν η Κατερίνα Μάρκου της ΔΗΜ.ΑΡ.

Παρατηρήσαμε



Το μπεγλέρι της Ντόρας



Την τιγρέ εσάρπα της Φωτεινής Πιπιλή



Το καλσόν της Μαρίας Ρεπούση


Προσπάθησαν αλλά...



Η Αννα Καραμανλή με φόρεμα που θα ταίριαζε καλύτερα σε 20χρονη Συριζαία



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα ταγέρ δεν πάνε μαζί



Η Ρένα Δούρου άλλα ήθελε να βάλει κι άλλα έβαλε

Δεν κάνουν μαλλί
Παρά την έντονη κοινωνική τους συνείδηση και ευαισθησία, υπάρχει μια κατηγορία εργαζομένων για την οποία οι βουλευτίνες της αντιπολίτευσης δείχνουν παντελή αδιαφορία: oι κομμώτριες. Με εξαίρεση τη Ρένα Δούρου που πηγαίνει στο κομμωτήριο μόνο για ρίζα, τα άλλα κορίτσια του ΣΥΡΙΖΑ περνάνε συνήθως αυτό που οι άλλες γυναίκες ονομάζουν «bad hair day» ή «βάζω καπέλο».



Ιωάννα Γαϊτάνη



Ρένα Δούρου



Παναγιώτα Δριτσέλη



Κατερίνα Ιγγλέζη



Η Αντζελα Γκερέκου με νέα κόμη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης