Αντίστροφη μέτρηση για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου

Αντίστροφη μέτρηση για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου

Η δικαστική έρευνα εστιάζει στο στενό κύκλο του πρώην υπουργού για να λύσει το αίνιγμα για την αλλοίωση του αρχικού CD

Αντίστροφη μέτρηση για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου
Η κρίσιμη συνεδρίαση όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις για προανακριτική σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και κατά την οποία αναμένονται σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις με αυτή του ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης να προεξέχουν, θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.
 
Τρεις είναι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί απο 271 βουλευτές και όλες συμφωνούν στην παραπομπή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει επιπροσθέτως τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή τους Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμο.
 
Πέραν αυτών και ως προς την ψηφοφορία τα δύο σενάρια που εξετάζει το προεδρείο αναφέρουν ότι θα στηθούν είτε 4 κάλπες μία δηλαδή για κάθε υπουργό ή 3 μια για κάθε πρόταση
 
Οσον αφορά τη δικαστική έρευνα, αυτή εστιάζεται στους συνεργάτες του πρώην υπουργού κ. Γιώργου  Παπακωνσταντίνου που  κατ΄ εντολήν του «χειρίστηκαν»  το αρχικό CD με τα ονόματα των καταθετών  στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.
Κλείσιμο
 
Παρά τον αποπροσανατολισμό  που  επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί από τη διαπίστωση ότι κυκλοφόρησαν στην «πιάτσα» πολλά «στικάκια»-κλώνοι της αρχικής λίστας, η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων κατατείνει στην εξεύρεση του «μίτου της Αριάδνης» με τον εντοπισμό του προσώπου το οποίο έκανε τη μετεγγραφή του CD και ομολογημένα ανήκει στο στενό περίγυρο του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος υποστηρίζει ότι το επίμαχο στοιχείο, ενώ δόθηκε για «εμπιστευτική φύλαξη» σε συνεργάτη του γραφείου του, «χάθηκε».
 
Ο ίδιος ο  κ. Παπακωνσταντίνου επιμένει να μην  αποκαλύπτει το πρόσωπο  που μετέγραψε  το CD σε «στικάκι» και στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του, μέσω της συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση, υποστήριξε ότι θα κατονομάσει τον συνεργάτη του, όταν κληθεί στην Προανακριτική Επιτροπή, προεξοφλώντας, προφανώς την παραπομπή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης