Έγινε και αντίγραφο στο αλλοιωμένο στικάκι Παπακωνσταντίνου

Έγινε και αντίγραφο στο αλλοιωμένο στικάκι Παπακωνσταντίνου

Η αφαίρεση των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών, όμως, έγινε κατά τη μεταφορά των αρχείων από το CD στο πρώτο USB, όταν βρισκόταν στο γραφείο Παπακωνσταντίνου - Διαβάστε όλη τη διαδρομή της λίστας - ΠΑΣΟΚ: Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη...

Έγινε και αντίγραφο στο αλλοιωμένο στικάκι Παπακωνσταντίνου
Το διάστημα 8-11 Ιουλίου 2011 φέρεται να αντιγράφηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το USB στικ που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, που ερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το διάστημα εκείνο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ήταν ο Ιωάννης Διώτης, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του ΣΔΟΕ στις 2 Μαΐου του 2011, ωστόσο κανείς δεν ξέρει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αν πρόκειται για μια ακόμη αντιγραφή του επίμαχου αρχείου.

Πάντως, τα παραπάνω στοιχεία φέρονται να υπάρχουν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.

Κλείσιμο
Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το αρχείο δεν βρίσκονταν ακόμη στα χέρια του τότε υπουργού Οικονομικών και σήμερα προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγέλου Βενιζέλου. Το στικάκι φέρεται να έφτασε στα χέρια του τον Αύγουστο του ίδιου έτους, όταν ενημερώθηκε σχετικά από τον κ. Διώτη.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει πως αντέγραψε το αρχικό CD της λίστας στα τέλη του 2010, όταν και την παρέλαβε από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και έδωσε το αρχείο στον κ. Διώτη, όπως έχει πει, στις 17 Ιουνίου του 2011, όταν και αποχώρησε από το υπουργείο.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως αφήνει εκτός ευθυνών τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος κατά δήλωσή του ενημερώθηκε από τον κ. Διώτη για την ύπαρξη της λίστας τον Αύγουστο του 2011.

Μήνες αργότερα και μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τη χαμένη λίστα Λαγκάρντ -συγκεκριμένα στις αρχές Νοεμβρίου του 2012- ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι έστειλε το αρχείο που είχε παραλάβει από τον κ. Διώτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο ΣΔΟΕ και ξεκίνησαν οι έρευνες.

ΠΑΣΟΚ: Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη...

Σε μια πρώτη, ανεπίσημη αντίδραση από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολίαζαν, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις: «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη». Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ επέμενε εξ αρχής στην εκδοχή ότι ο κ. Διώτης ήταν αυτός που έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Έχει «στικάκι» και ο Βαξεβάνης

Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης -που πριν ένα μήνα είχε δημοσιοποιήσει τα 2.059 ονόματα (εκτός δηλαδή από τα τρία που είχαν αφαιρεθεί)- υπόσχεται πως θα αποκαλύψει στο περιοδικό HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου νέα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το koutipandoras.gr, το περιοδικό έστειλε το USB που περιείχε τη λίστα με τους λογαριασμούς στην HSBC για εργαστηριακό έλεγχο σε πιστοποιημένο εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων, σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες λειτουργίας των εγκληματολογικών εργαστηρίων.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης