PROTOTHEMA

Πολιτική

Στην προεκλογική συγκέντρωση της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας

Αποθεώθηκε ο Alexis στη Βαρκελώνη

Αποθεώθηκε ο Alexis στη Βαρκελώνη

Εγινε δεκτός σαν σταρ και με την προσφώνηση μόνο του μικρού του ονόματος...

Δεκτός σαν σταρ και με την προσφώνηση μόνο του μικρού του ονόματος, έγινε δεκτός ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος Ενωμένη Αριστεράς της Ισπανίας, στη Βαρκελώνη. «Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι και δικά μας προβλήματα, θέλω να δώσω πολλά ευχαριστώ στον Αλέξη που έδωσε ελπίδα στην Ευρώπη. Αλέξη έχεις το λόγο» είπε ο Joan Herrera υποψήφιος του αριστερού κόμματος στις Καταλανικές εκλογές, καλωσορίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα.

Εν μέσω συνεχών διακοπών από θερμά χειροκροτήματα και με μεταφραστή τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ήσυχο ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της τρόικας, του μνημονίου και της Άνγκελας Μέρκελ, ενθουσιάζοντας το κοινό.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι εξελίσσεται ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος, τον οποίο η αριστερά πρέπει να τον κερδίσει σε όφελος των δυνάμεων της εργασίας. Σημείωσε δε ότι πίσω από τις πολιτικές του μνημονίου υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα, όπως εκείνα των τραπεζιτών, του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρήσεων, που θέλουν να επενδύσουν σε μία χρεοκοπημένη κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε απρόσμενο χειροκροτητή της κυρίας Μέρκελ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (όπως και τον δεξιό πρωθυπουργό της Ισπανίας Ραχόι) και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Απέδωσε δε τη σύγκρουση του ΔΝΤ με την ΕΕ για το ελληνικό χρέος στο ότι το μεν πρώτο δεν θέλει να αναλάβει το οικονομικό κόστος ενός αδιέξοδου προγράμματος και στην προσπάθεια της κυρίας Μέρκελ να μην αναλάβει το πολιτικό κόστος με μία ομολογία ότι οι επιλογές της έχουν αποτύχει.

Επανέλαβε ακόμη ότι η λύση μπορεί να δοθεί με τη διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και άρα και του μνημονίου και την εφαρμογή μίας αναπτυξιακής πολιτικής.

«Εάν πριν ένα χρόνο με προσφωνούσε κάποιος όπως με προσφώνησαν εδώ απόψε, λέγοντάς μου ότι την επόμενη φορά που θα έλθω είναι πιθανόν να έλθω ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έλεγα ότι χρειάζεται ζουρλομανδύα. Κι όμως σήμερα αυτό μπορεί να ακουστεί. Ίσως σήμερα και εσείς σκέφτεστε ότι είναι αδύνατο να διεκδικήσετε την πλειοψηφία, γιατί οι αντίπαλοί σας είναι ισχυροί. Όμως δεν έχουν το δίκιο με το μέρος τους, εσείς έχετε το δίκιο με το μέρος σας» είπε ο κ. Τσίπρας σε μία αποστροφή της ομιλίας του, με ισχυρό το συναισθηματικό στοιχείο. «Στο τέλος η ελπίδα θα νικήσει γιατί είναι ισχυρότερη από το φόβο» κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο κ. Τσίπρας.


Video streaming by Ustream
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Bulsara23/11/201223:06

Όταν αρθρώσετε μία τοποθέτηση πάνω σε όλα όσα λέει ο Αλέξης, τότε θα μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε. Βρίζετε σαν καλοκουρδισμένα φερέφωνα γιατί δεν μπορείτε να αντιπαρατεθείτε με θέσεις. Σας λείπει η διαλεκτική και περισσεύουνε οι κακίες, οι ύβρεις, τα ευφυολογήματα και ότι ότι δεν αγγίζει τα όσα έλεγε και λέει πάντα ο Τσίπρας. Που δυστυχώς αποδείχτηκαν όλα (μα, ΟΛΑ) στην πράξη. Η δικαίωση του Αλέξη σας κάνει να χάνετε τον ύπνο σας. Τον φόβο του νάχεται, όπως και η τρικομματική της υποτέλειας !

Απάντηση
@Bulsara23/11/201221:39

Αφού δεν τα αντέχεις, τι τα συνεχίζεις τα ρημάδια τα ληγμένα??

Απάντηση
mike23/11/201221:33

ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑ-ΤΣΙΠΡΑΣ! ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ...

Απάντηση
Bulsara23/11/201221:16

Ο Αλέξης είναι η ελπίδα για τους λαούς της Ευρώπης και το σύμβολο της απελευθέρωσής τους ! Όσο για μερικούς κακόπιστους στην Ελλάδα, ε αυτοί επιβεβαιώνουν το λαϊκό ρητό ότι ουδείς προφήτης στον τόπο του ! Αυτό θα γίνει όταν υποκλιθεί σύσσωμη η Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη που υποφέρει !

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία