PROTOTHEMA

Πολιτική

Δήμαρχος Μεσολογγίου: Να τη μαζέψει ο κ. Κουβέλης

Οργή κατά Ρεπούση για τα «εθνικιστικά κιτς»

Οργή κατά Ρεπούση για τα «εθνικιστικά κιτς»

Είχε ζητήσει να καταργηθούν οι αναπαραστάσεις της εξόδου του Μεσολογγίου, της Αρμάτας στις Σπέτσες, της αναπαράστασης στο Κούγκι και της Αγίας Λαύρας

Σφοδρή επίθεση κατά της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση εξαπολύει ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος καλεί τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη να τη… μαζέψει.

Την αντίδραση του δημάρχου προκάλεσαν οι δηλώσεις της βουλευτού, σύμφωνα με τις οποίες, αναπαραστάσεις όπως, αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας αποτελούν «εθνικιστικά κιτς».

«Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός», υποστηρίζει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Γιατί κ. Ρεπούση να μη καταργηθεί και η Ελλάδα ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, καθώς και ότι την "αναπαριστά" ως ζώσα παράδοση και ιστορικό δρώμενο, αφού όλα κατ εσάς είναι "εθνικιστικά κιτς" που αναπαράγουν την "εθνικιστική έξαρση"» διερωτάται στην απάντησή του ο κ. Κατσούλης και πρόσθεσε: «Έχετε επιλέξει να βρίσκεστε στην επικαιρότητα μέσω προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων, όπως η χθεσινή σας 'Να καταργηθεί η Έξοδος του Μεσολογγίου ως αναπαράσταση».

Ο δήμαρχος συνεχίζει στον ίδιο επιθετικό τόνο: «Θα μπορούσατε κα Ρεπούση - βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της ΔΗΜΑΡ σήμερα να συγκεκριμενοποιήσετε την «επαναστατική» σας πρόταση; Τι προτείνετε δηλαδή σε μας, τους "αδαείς εθνικιστές", να καταργηθεί, έτσι ώστε να μη δημιουργείται εθνικιστική έξαρση;  «Ντροπή σας κ. Ρεπούση», καταλήγει ο κ. Κατσούλης και κλείνοντας απευθύνεται στον κ. Κουβέλη τονίζοντας: «Γνωρίζοντας τις απόψεις σας για τα εθνικά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για τον τόπο μας και το μεγαλείο της ηρωικής Εξόδου των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, μαζέψτε την».Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Μιχάλης11/11/201214:00

Η κα Ρεπούση δεν αμφισβήτησε τα ιστορικά γεγονότα αυτά καθαυτά! Για τις θεατρικές αναπαραστάσεις μίλησε οι οποίες δεν προσφέρουν ΚΑΜΙΑ ιστορική γνώση και πληροφορία! Επιτέλους απλά Ελληνικά είναι!

Απάντηση
sakaflias.11/11/201201:15

Μπράβο στην Κ. Ρεπούση! Είναι ψυχωμένη γυναίκα. Και έχει άγνοια κινδύνου όταν εκφράζει την γνώμη της. Και ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζει θεομπαίχτες και κίβδηλους πατριδοκάπηλους. Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση. Με αυτές τις κακόγουστες αναπαραστάσεις διακινείται και πολύ χρήμα. Ξέρουν οι Ελληναράδες τι κάνουν. Τους έχει εκπαιδεύσει καλά τόσα χρόνια η κυβερνώσα ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΑ!

Απάντηση
ALEXANDER01/11/201218:33

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΗΝ!

Απάντηση
ΤΑΚΗΣ31/10/201209:32

Τη νύχτα οι τσέτες εκαναν επίθεση να σφάξουν ,ν'αρπάξουν ,ν'ατιμάσουν.Ο κόσμος φώναζε για βοήθεια.Τα αγγλικά πλοία ηταν απέναντι.Εριχναν τους προβολείς ,σταματούσαν για λίγο.Τη νύχτα θέλαμε να πάμε προς νερού μας.Πήγαμε λιγο πιο έξω ,φρίκη.Βρεθήκαμε σε μία χαβούζα(μεγάλο λάκκο).Γύρω γύρω ,στα χείλια της χαβούζας σπαρταρούσαν κορμιά και μέσα η χαβούζα ήταν γεματη κεφάλια.Έπαιρναν όποιον έπιαναν ,τον πήγαιναν στην άκρη της χαβούζας,έκοβαν το κεφάλι του και το έριχναν μεσα στη χαβούζα και τα κορμιά τα άφηναν να σπαρταρούν γύρω γύρω.Ήταν φοβερό .Όσοι το ειδαν τρελλάθηκαν.Το τρελοκομείο γεμισε τρελλούς σαν ήρθαμε.Εκεί σ'αυτο το μέρος χάσαμε και τον πατέρα μου.Τον αδελφό μου τον έσφαξαν στο χωριό.Έβγαλαν μετά Ελληνικά και Ιταλικά πλοία και μας πήραν.Πόσους?Ούτε ενα είκοσι τοις εκατό δεν πήραν.Τέτοια καταστροφή δεν είδαν τα μάτια μου. (Μαρτυρία της Ελένης Καραντώνη για τη σφαγή της Σμύρνης.Η κα Καραντώνη έμενε στο Μπουρνάμπασι , 11 χλμ β.α της Σμυρνης) Ετεροχρονισμένη απάντηση προς την κα Ρεπούση και τις δηλώσεις της για συνωστισμο στη Σμυρνη κ.λ.π.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία