Συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ!

Συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ!

Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, ο δημοσιογράφος έγραψε στο twitter: «Βρίσκομαι Ποντου 16 στη Δροσια.Απ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοι.Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιαδες»

Συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ!
«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδωστε», έγραψε περίπου στις 11 στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
 
Το βράδυ του Σαββάτου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή να συλληφθεί ο Κ.Βαξεβάνης, εκδότης του περιοδικού HOT DOC, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με το αιτιολογικό ότι δημοσιεύοντας τα ονόματα 2.059 Ελλήνων και εταιρειών που διατηρούσαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Γενεύης παραβίασε το νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Κλείσιμο

Στην πρώτη του αντίδραση το Σάββατο, ο Κ.Βαξεβάνης υποστήριξε ότι «η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της» και χαρακτήρισε «προκλητική τη δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας».
 
Ωστόσο, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Κ. Βαξεβάνης δήλωσε ότι θα εμφανιστεί στην Εισαγγελία από μόνος του.
 
Το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 10, ο δημοσιογράφος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Βρίσκομαι Ποντου 16 στη Δροσια.Απ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοι.Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιαδες».
 
Λίγη ώρα αργότερα ο Κ.Βαξεβάνης συνελήφθη από αστυνομικούς παρουσία εισαγγελέα, περίπου ταυτοχρόνως με την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
 
Λίγα λεπτά προτού συλληφθεί, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο 105,5».
 
«Την 28η Οκτωβρίου μπούκαραν σαν ταγματασφαλίτες, το 2012, για να με συλλάβουν, το δημοσιογράφο που αποκαλύπτει την αλήθεια», είπε ο Κ.Βαξεβάνης.
 
«Δίπλα τους υπάρχουν οι πραγματικοί ένοχοι, υπάρχουν ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος που έχουν διαπράξει τα εγκλήματα της απιστίας, της παράβασης καθήκοντος, της καταστροφής πειστηρίων... Κυκλοφορούν ελεύθεροι όπως οι φοροφυγάδες...».
 
Σύμφωνα με τον Κ. Βαξεβάνη οι αρχές «επικαλούνται τους νόμους και τη νομιμότητα για να κλείσουν το στόμα του Τύπου...».  
 
Είναι κοινή άποψη ότι πρόκειται για αδιανόητη συμπεριφορά των Αρχών, με την οποία διασύρονται όλες οι εξουσίες, την ώρα που συγκλονίζεται όλη η Ελλάδα από τα ηχηρά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 2.059 μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, τα οποία αποκάλυψε το περιοδικό «Hot Doc».
 
Η σύλληψη του δημοσιογράφου είναι το πιο δημοφιλές θέμα συζήτησης στο twitter, ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Σύλληψη Βαξεβάνη: Το "σύστημα" εκτός από ανίκανο, είναι και ανόητο», ήταν το tweet του πρώην υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου.
 


ΚΚΕ: «Απαράδεκτη και προκλητική» η ποινική δίωξη του Κ. Βαξεβάνη
«Απαράδεκτη και προκλητική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την ποινική δίωξη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για δημοσιοποίηση λίστας που φέρεται να είναι η λίστα Λαγκάρντ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση η σύλληψη του Κ. Βαξεβάνη
«Ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα» χαρακτηρίζει τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ



Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης