PROTOTHEMA

Πολιτική

Αρχαιοελληνική… Disneyland

Σκανδαλίζει ο «τσίτσιδος» Προμηθέας στα Σκόπια

Σκανδαλίζει ο «τσίτσιδος» Προμηθέας στα Σκόπια

Η αδαμιαία περιβολή του ανδριάντα του Προμηθέα, προκάλεσε σάλο στα Σκόπια, με αποτέλεσμα να κληθεί η δημιουργός του έργου να καλύψει το επίμαχο σημείο του μυθολογικού ήρωα

Η αδαμιαία περιβολή του ανδριάντα του Προμηθέα, προκάλεσε σάλο στα Σκόπια, με αποτέλεσμα να κληθεί η δημιουργός του έργου να καλύψει το επίμαχο σημείο του μυθολογικού ήρωα.

Στο πλαίσιο του φαραωνικού σχεδίου «Σκόπια 2014», που έχει μετατρέψει την πρωτεύουσα της χώρας σε αρχαιοελληνική… Disneyland, τοποθετήθηκε στο λεγόμενο «Πάρκο ηρώων της Μακεδονίας» ο επιχρυσωμένος ανδριάντας του Προμηθέα, ως μέρος ενός μνημείου που αποτελείται από την φτερωτό νίκη, στην κορυφή ενός οβελίσκου, πίσω από τέσσερα άλογα, όλα επιχρυσωμένα.

Η θέα του γυμνού Προμηθέα, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις γυναικείων οργανώσεων που παραπονέθηκαν στην δημοτική αρχή, που έλαβε την απόφαση να παρέμβει στο έργο, ζητώντας να καλυφθούν τα γεννητικά όργανα, όπως και έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Το συγκεκριμένο μνημειακό σύμπλεγμα, άγγιξε το 1,7 εκ. ευρώ σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το κέντρο των Σκοπίων έχει γεμίσει αγάλματα και μνημεία που παράπεμπαν στην ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, την οποία επιχειρούν να οικειοποιηθεί η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι, στην προσπάθεια της να αποδείξει πως ο σλαβικός πληθυσμός της χώρας κατάγεται απευθείας από τον … Βουκεφάλα.

Εκτός από αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας, η «αρχαιοπληξία» των Σκοπιανών, του οδηγεί να επιχειρούν να παρουσιάσουν ως μέρος της κληρονομιάς τους, τους … 12 Θεούς του Ολύμπου, ακόμη και τον Προμηθέα.
 
Εμετικά σχόλια κατά της Ελλάδας από συνεργάτη του Γκρουέφσκι
Ενδεικτικό των προθέσεων των γειτόνων, είναι το σχόλιο που ανήρτησε στο Facebook, ο πρόεδρος της εθνικιστικής οργάνωσης «World Macedonian Congress», Τοντόρ Πετρόβ, μετά τη νέα «σφαλιάρα» που δέχτηκαν τα Σκόπια από το ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, εκτοξεύει… απειλές εναντίον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, ενώ ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει… ελληνικό Έθνος και η «ψεύτικη» ελληνική ιστορία και πολιτισμός πλησιάζουν στο… τέλος τους. «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, η Ελλάδα είναι Μακεδονική! Εάν η Αθήνα δεν αναγνωρίζει την Μακεδονία, η Ελλάδα δεν θα μείνει ολόκληρη! Aν για την Ελλάδα οι Μακεδόνες είναι Σλάβοι, τότε οι Σλάβοι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οι μαύροι κάτω στην Αθήνα! Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι Μακεδόνες και η Μακεδονία, είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο Έλληνες! Να είσαι Έλληνας δεν σημαίνει εθνικότητα, αλλά να είσαι Χριστιανός! Ο ψεύτικος Ελληνικός πολιτισμός και ιστορία, όπως και ο Ευρωκεντρισμός πλησιάζει στο τέλος του! Ο κόσμος δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο! Αμήν!» αναφέρει στο εμετικό του σχόλιο ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού των Σκοπίων.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Τοροντο27/05/201204:04

Τιμή και δόξα στον Γρουεφσκι, να το θυμάστε, μετά θάνατον η Ελληνική πολιτεία θα τον τίμηση με γραμματοσειρά για την προσφορά του στο να προώθηση τον Ελληνικό πολιτισμό. Και ρωτάω γιατί δεν το κάνουμε τώρα που είναι στην ζωή να το χαρεί λίγο ο άνθρωπος.. τι λέτε καλή ιδέα?

Απάντηση
ΤΣΥΡΙΖΟΝΔΠΑΣΟΚΚΕΚΟΥΒΕΛΟ26/05/201219:58

Δείτε και αλλιώς με τα στίφη των ΛΑΘΡΟΟΡΚ που εγκληματικά το ΤΣΥΡΙΖΟΝΔΠΑΣΟΚΚΕΚΟΥΒΕΛΟ άφησε να κατακλυσθεί και να κατακλύεται η Ελλάδα σε λίγα χρόνια οποιαδήποτε ελληνική πολιτιστική κληρονομιά θα γίνει πέτρες αφού οι εγκληματίες Ταλιμπάν (Πακιστοαφγανοί κλπ.) που τρέφουμε στο σβέρκο μας έχουν μια και μοναδική απάντηση...πλήρης καταστροφή και μπαζοποίηση των αλλόθρησκων συμβόλων! ...Άρα καλά κάνουν οι γυφτοβουλγαροσκοπιανοί και τα ξαναφτιάχνουν!

Απάντηση
xaris26/05/201219:16

parakseno oi xristianoi katastrefan ta panta apo arxaioelliniko nao agalma pos to kanoun autoi.....

Απάντηση
το τζιβαέρι26/05/201211:11

Εγώ ακούω πως έχουν ως στόχο να γεμίσουν όλες τις πλατείες τους με 100 αρχαιοελληνικά αγάλματα !!!! και με απώτερο σκοπό να παρουσιάζουν στο μέλλον τα Σκόπια ως την κοιτίδα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Και βεβαίως οι δικοί μας ταγοί αναπαύονται αενάως εις τας οικίας των , μπανιαρίζονται το θέρος και μαυρίζουν τα σώματά τους "παρά θιναλός" και "καρφάκι δεν τους καίγεται". Μόνο στην TV λένε άπειρες αρλούμπες και πετάνε και κάποιες σοφίες μέσα-μέσα που τις έχουν διαβάσει από ξένους μελετητές. Να τους χαιρόμαστε!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία