PROTOTHEMA

Πολιτική

Πάλι... φιέστες ετοιμάζουν στην ΠΓΔΜ

Με άγαλμα του Φίλιππου «απαντούν» στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια!

Με άγαλμα του Φίλιππου «απαντούν» στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια!

Παρά την «ψυχρολουσία» από τη Συμμαχία, η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι συνεχίζει την πολιτική «αρχαιομακεδονοποίησης» της χώρας...

Μία μέρα μετά την ψυχρολουσία στο ΝΑΤΟ, που επανέλαβε ότι τα Σκόπια δεν θα ενταχθούν στη Συμμαχία, αν δεν επιλυθεί η διαφορά της ονομασίας με την Ελλάδα, η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι συνεχίζει τις προκλήσεις, με την τοποθέτηση του... ανδριάντα του Βασιλιά Φίλιππου της Μακεδονίας, σε  πλατεία μπροστά από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Προκειμένου να ρίξουν… στάχτη στα μάτια της Ελλάδας, οι Σκοπιανοί «βάφτισαν» το άγαλμα... «πολεμιστή». Το ίδιο είχαν πράξει και με του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που επίσημα αποκαλούν «έφιππο πολεμιστή»

Ο ανδριάντας του Φιλίππου θα τοποθετηθεί σε βάθρο ύψους 15 μέτρων και στη βάση του θα υπάρχει ένα σιντριβάνι. Δημιουργός του έργου είναι η γλύπτρια Βαλεντίνα Στεβανόσβκα, που είχε φιλοτεχνήσει επίσης το άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου, αλλά και τα γλυπτά στη λεγόμενη «Πύλη της Μακεδονίας».

Παρά τις αντιδράσεις, η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι συνεχίζει την πολιτική «αρχαιομακεδονοποίησης» της χώρας, μετατρέποντας τα Σκόπια σε απέραντη Disneyland, που πλέον θυμίζει περισσότερο αρχαία Ελλάδα, με αγάλματα, μνημεία και κτίρια στο πλαίσιο του φαραωνικού προγράμματος «Σκόπια 2014».

Την ίδια ώρα, η φτώχεια και ανεργία αγγίζουν το 32% του πληθυσμού.Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

thesaloniki 17/09/201202:23

ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ,ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΓΑΛΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Απάντηση
ΜεγΑλέξης - ΤΣΥΡΙΖΑΣ24/05/201206:42

Άντε, γυφτοσκοπιανοί και με το άγαλμα του μεγΑλέξη του ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΥ!

Απάντηση
Χρύσανθος23/05/201201:19

Σκοπιανοί φτιάξτε τα αγάλματά μας γιατί θα μας χρειαστούν σε 15 χρόνια για να μην τα φτιάχνουμε εμείς εκεί στη Μακεδονία μας, όπου ως σλαβικό φύλο ήλθατε κι εγκατασταθήκατε στη βυζαντινή εποχή, καθώς είναι καταγεγραμμένη η κάθοδός σας στην ευρωπαϊκή και βυζαντινή ιστορία. Ο χώρος αυτός είναι καθαρά ελληνικός και αργά ή γρήγορα θα είμαστε εκεί. Νομίζετε βέβαια ότι η Αμερική θα σας υποστηρίζει πάντα. Κούνια που σας κούναγε με τα μυαλά που κουβαλάτε.Εχει ο καιρός γυρίσματα, να το θυμάστε. Τουλάχιστον μάθετε ότι ο Φίλιππος και ο Μ. Αλέξανδρος με τα ελληνικά τους βέβαια ονόματα έζησαν 4 αιώνες π. Χ. και από τότε που πρωτοεμφανιστήκατε εσείς στα Σκόπια πέρασαν πάνω από 1000 χρόνια!!!!

Απάντηση
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ22/05/201222:42

MATHEW NIMETZ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Ο κ. Νίμιτς τον οποίον έπρεπε προ πολλού να έχει αρνηθεί η Ελλάδα ως διαμεσολαβητή, έχει προτείνει την ονομασία για το ψευδοκράτος των Σκοπίων, που ίδρυσεν ο Τίτο Γιόζιπ Μπροζ το έτος 1945 , ως τη δήθεν Δημοκρατία της Μακεδονίας, είναι το εξής : Republic of North Macedonia. Το όνομα αυτό δεν αντικαθιστά ακριβώς τη συνταγματική ονομασία των Σκοπίων , κατοχυρώνει όμως Μακεδονική Ταυτότητα στους Σκοπιανούς. Αυτό δηλαδή που επιδιώκουν. Ούτω αν η Ελλάδα δεχθεί την πρόταση του κατευθυνομένου από τις ΗΠΑ και τα Σκόπια κ. Μάθιου Νίμιτς και που κατά το μάλλον έχει συμφωνήσει και ο Αμερικανός τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας και αφεντικό της νυν κυβέρνησής κ. Γ. Παπανδρέου, θα πρέπει η Ελλάδα να αλλάξει και όλα τα παράγωγα των λέξεων Μακεδονία και Μακεδονικός. Ούτω η μοναδική ονομασία που πρέπει να δεχθεί η Ελλάδα είναι αυτή που έχω επανειλημένως προτείνει και που προσδιορίζει ακριβώς τους Σκοπιανούς και δη αμετάφραστη : Slavomakedonija, και με την οπωσδήποτε αλλαγή των άρθρων 3 και 49 του Συντάγματος των Σκοπίων, περί της προστασίας των δήθεν Μακεδόνων που διαβιούν στις άλλες βαλκανικές χώρες. Η επιβεβαίωση ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει προβεί σε κρυφές συμφωνίες ξεπουλήματος των εθνικών ζητημάτων της Ελλάδας , είναι και η πρόβλεψη του Φ.Π. ότι θα αλλάξει την ονομασία του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, με όλα τα απορρέοντα από αυτή την αλλαγή. Ακόμα και ο Μακεδονικός Χαλβάς της βιομηχανίας Χαϊτόγλου θα μετονομασθεί με την ελληνικώτερη που προσδιορίζει την ευέλικτη και εθνική ελληνική διπλωματία : Ελληνικός Πολιτικός Χαλβάς προς δόξαν των αποδεκτών του όρου Μακεδονία και Μακεδονικός στους Σκοπιανούς. Τελικώς όμως ο κ. Γ. Παπανδρέου για να διαψεύσει τον Φ.Π. δεν άλλαξε απλώς την ονομασία του εν λόγω υπουργείου, αλλά το ... κατάργησε . Επιπροσθέτως δε κατάργησε και το υπουργείο Αιγαίου κάτι που για το απλοϊκό μυαλό του Φ.Π. ήταν αδιανόητο ! Οπως είναι γνωστό ο όρος Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας καθιερώθηκε από τον Τίτο το έτος 1945 σε συμφωνία με το Κ.Κ.Ε. το οποίον είχεν εντάξει στον Ε.Λ.Α.Σ. Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός και τη 2η Σλαβομεκεδονική Ταξιαρχία υπό τον Σταύρο Γκότσεφ. Εν συνεχεία κατά τον συμμοριτοπόλεμο ο Δ.Σ.Ε. Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας ενέταξε 14.000 Σλαβομακεδόνες στις τάξεις του, με σκοπό την προσάρτηση της ελληνικής Μακεδονίας στην υπό τον Τίτο Β.Κ.Ο. Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία. Μετά από την ήττα των συμμοριτών αυτοί οι Σκοπιανοί , επέστρεψαν στην πατρίδα τους και δηλώνουν σήμερα Αιγαιάτες Μακεδόνες. Ελπίζω να μη μας τα χαλάσει , η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο που κυβερνάει σήμερα ελέω του κ. Γ. Παπανδρέου με τα δεκανίκια των κ.κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη, τους οποίους προειδοποιώ να μη δεχθούν τα τετελεσμένα γεγονότα που πιθανώς θα προκύψουν από τις κρυφές συμφωνίες του κ. Γ. Παπανδρέου με τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς και τους επισημαίνω ότι : Salus Patria Suprema Lex Esto. Η Σωτηρία της Πατρίδας είναι ο Υπέρτατος Νόμος. 17-1-2012 Φ.Π.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία