Βεστερβέλε: «Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα»

Βεστερβέλε: «Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα»

Στις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε εκ νέου ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε από το βήμα της ομοσπονδιακής Βουλής

Βεστερβέλε: «Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα»
Στις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε εκ νέου ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε από το βήμα της ομοσπονδιακής Βουλής όπου μίλησε για τις προοπτικές εξόδου της ευρωζώνης από την κρίση.

Ο κ. Βεστερβέλε δήλωσε πως το μέλλον της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης εξαρτάται πλέον από τη χώρα μας καθώς η αλληλεγγύη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα πρέπει να συνοδεύεται και από την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων.
 
«Τηρούμε τις υποσχέσεις μας, αλλά αυτό σημαίνει πως και η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί [….] αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέν τα τότε η εκταμίευση των επόμενων δόσεων δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη. Ότι έχει συμφωνηθεί, πρέπει να τηρηθεί. Αυτή είναι η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αυτή είναι η θέση των Ευρωπαίων εταίρων μας. Αυτή είναι η θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτή είναι η θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης