"Stop" στη δωδεκάμηνη θητεία

"Stop" στη δωδεκάμηνη θητεία

Παρά το γεγονός ότι οι στρατηγοί είχαν θέσει επισήμως ως άμεσο στόχο τη διαμόρφωση του χρόνου της θητείας στους 12 μήνες, η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου μετέθεσε την απόφαση για το μέλλον

"Stop" στη δωδεκάμηνη θητεία
Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται το θέμα της αύξησης της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επέλεξε να "αγνοήσει" σχετικές εκκλήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας.
 
Με επίσημες εισηγήσεις, το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε ζητήσει να αυξηθεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, ώστε η σημερινή εννεάμηνη θητεία να ξαναγίνει ετήσιας διάρκειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης κρίσιμων μονάδων και να αυξηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατού.
 
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος είχε επισημάνει σε επίσημο κείμενό του ότι η διαμόρφωση "στρατιωτικής θητείας 12 μηνών" είναι τρέχων στόχος, δηλαδή άμεση προτεραιότητα.
 
Κλείσιμο
Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Ραγκούση και του υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου είναι ότι το θέμα της αύξησης του χρόνου της θητείας πρέπει να εξεταστεί και να αποφασιστεί από την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Αυτό επισημαίνεται από ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο οποίος εξηγεί ότι η αύξηση της θητείας είναι ένα σχέδιο που θα αξιολογηθεί από τη νέα κυβέρνηση.
Η απόφαση αυτή έχει δυσαρεστήσει τους στρατηγούς οι οποίοι θεωρούσαν πως η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι η μόνη που θα μπορούσε να αποφασίσει την αύξηση της θητείας, αφού στην περίπτωση αυτή το λεγόμενο πολιτικό κόστος θα επιμεριζόταν και στα δύο κόμματα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης